14.3 C
Amposta

La Diputació obre la convocatòria d’ajudes per a grans festivals i esdeveniments culturals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amb l’objectiu de posicionar el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès com a territoris de referència pels seus festivals i programacions culturals, la Diputació convoca un any més les subvencions per a activitats i actuacions estratègiques d’interès cultural o ciutadà d’especial impacte i rellevància territorial realitzades a la demarcació de Tarragona.

Aquesta línia d’ajuts, creada per primer cop l’any 2022, ha contribuït fins ara a la realització de més de d’una trentena d’activitats i esdeveniments culturals de referència que s’ofereixen a la demarcació com ara Tarraco Viva, el Concurs de Castells, la Fira Trapezi, la Festa del Renaixement de Tortosa, la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc o el Festival de Cinema de la Terra Alta. Esdeveniments que durant el 2022 han rebut més d’1,5 milions d’euros per part de la Diputació i que, a banda d’atraure visitants contribueixen a posicionar la demarcació com un territori creatiu i de referència per a l’activitat cultural.

Aquest mes de febrer s’ha obert la convocatòria 2023 d’aquestes subvencions destinada als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i altres ens locals i durant els propers mesos s’obrirà la convocatòria destinada a les entitats del territori.

Pel que fa als ajuts adreçats als ens locals, el termini per a presentar-s’hi finalitza el 31 d’octubre, la dotació total ascendeix a 800.000 euros i estan dirigits a activitats culturals realitzades durant el 2023 i impulsades per ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i altres ens locals de la demarcació. Festivals, mostres, jornades, trobades, temporades teatrals, etc. han de ser projectes d’interès públic i social de gran envergadura, que comptin amb un pressupost mínim de 60.000 euros, que puguin demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 11 anys) i que repercuteixin en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.

La convocatòria promou que els certàmens comptin amb una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l’afavoriment dels processos d’inclusió social en el seu desenvolupament. D’aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

Els ajuts ja es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Diputació, fins al 31 d’octubre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -