14.3 C
Amposta

La diarrea i els aliments

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Associats la diarrea amb els aliments sol ser una relació freqüent. Però realment hi ha algunes mesures que a vegades poden servir per a evitar les diarrees?

La diarrea és un augment en la freqüència de les deposicions, sent aquestes molt líquides i en gran quantitat. La causa més freqüent sol ser la ingesta d’aliments en mal estat, una infecció, alguns medicaments o fins i tot l’estrès emocional. En la major part dels casos aquesta es cura en 1 o 2 dies sense cap tractament. Es tracta d’una alteració intestinal transitòria que sol ser molesta però sortosament banal en la majoria dels casos.

La consigna bàsica per no patir diarrea és utilitzar aliments i aigua segurs, que provinguin de fonts fiables i que han estat cuinats o extrets en bones condicions. Un hàbit higiènic que pot prevenir les diarrees és rentar-se sempre les mans amb sabó a l’hora de manipular aliments i abans de les menjades. També és aconsellable pelar-se la fruita un mateix i que evitar el possible els glaçons de gel casolans. Tampoc són recomanables els aliments crus o poc cuinats que s’han mantingut sense refrigeració durant algunes hores, ni aliments poc cuits. Una màxima en la prevenció de les diarrees pels aliments és: “bullir, cuinar, pelar, o no menjar-los”. És important, doncs, cuinar els aliments completament i cal descartar peix o carn crua. Encara prenent aquestes precaucions, hi ha alguns aliments que cal evitar per prevenir la diarrea, perquè són els que l’acostumen a desencadenar, en ser més propensos a contaminar, és el cas dels ous, la maionesa, la crema pastissera, les hamburgueses poc cuinades i els mariscos.

El procés agut d’una diarrea sol comportar una pèrdua de gana. En aquest cas el millor és beure líquids (no els lactis) exclusivament durant un període breu de temps. En el cas que es vulgui ingerir aliments, els més aconsellables són: els cereals, les fècules cuites amb sal (per exemple: patates, arròs, pasta blanca, civada, sopes); els plàtans madurs, la poma rostida i el codony, poden ser una bona opció contra la diarrea.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -