14.3 C
Amposta

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes celebra el rebuig a la moció per reinterpretar el monument

Per la seua banda, Corembe i Tortosins pel Monument acusen l'Ajuntament de Tortosa de no respectar la consulta del 2016

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa diu que entenen “com a una normalitat democràtica que el ple no hagi facilitat l’aprovació de la moció”, la qual, d’haver-se aprovat, “hagués pogut posar entrebancs o retardar la retirada del monument franquista del riu”.

La Comissió lamenta l’abstenció de Junts per Tortosa i “la manca de voluntat política per realment acabar amb el blanqueig de franquisme”. A banda, agraeixen al PSC, ERC i Movem que hagin votat en contra de la moció i els feliciten “per la nova mirada al respecte”, i agraeixen de forma especial a la CUP “la seua lluita convençuda per la retirada dels símbols franquistes i per la recuperació de la memòria històrica”.

Desitgen que la retirada del monument franquista sigui “àgil i ràpida i d’una vegada per totes es demostri la ferma voluntat política de retirar-lo”.

Per la seua banda, el Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre (Corembe) i Tortosins pel Monument han lamentat que l’Ajuntament de Tortosa “ha imposat retirar el monument a la Batalla de l’Ebre” sense respectar el resultat de la consulta ciutadana de l’any 2016. Ambdues entitats es manifesten així després que la moció presentada per la primera per demanar respecte per aquella decisió hagi estat rebutjada amb els vots de la CUP, ERC, Movem i PSC, l’abstenció de Junts per Tortosa i el vot a favor de Ciutadans.

La moció comptava amb el suport de 1.400 signatures de veïns recollides en menys de deu dies i també demanava tornar a catalogar el monòlit, anul·lar el permís d’obres per al desmantellament i gestionar un pressupost per a la reinterpretació. Les entitats recorden que la consulta i les dues preguntes del 2016 van ser consensuades per la “gran majoria” dels grups polítics que avui integren l’Ajuntament. El portaveu de Corembe, Josep Otero, ha recordat que alguns dels regidors es van comprometre aleshores “personalment” a respectar el resultat.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -