EbreNotícies

La C-12 acumula la meitat dels accidents mortals de 2019 a les Terres de l’Ebre

Es repeteixen les 21 víctimes mortals de 2018 tot i una disminució d'accidents del 39% a l'N-340

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Juan Aixa, i del cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre, el sotsinspector Sergi Saladié, ha presentat aquest migdia a Tortosa el balanç de sinistralitat al conjunt de la xarxa viària de les Terres de l’Ebre: comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Gendrau ha destacat que el 2019 “hi ha hagut el mateix nombre de víctimes mortals que el 2018 tot i que els sinistres mortals s’han reduït”.  En concret, a la xarxa viària de les Terres de l’Ebre, durant el 2019 hi ha hagut 21 persones mortes en 16 accidents de trànsit, quan el 2018 van ser 21 víctimes mortals en 19 sinistres. Respecte el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus de reducció de la sinistralitat, es manté la tendència decreixent i es registra un 28% menys de víctimes mortals i un 33% menys d’accidents mortals.

Per la seva part, el cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre, el sotsinspector Sergi Saladié, ha destacat que “l’educació per a la mobilitat segura és una eina bàsica per a conscienciar i reduir la sinistralitat a llarg termini”. En aquest sentit, ha concretat que “l’any passat, es van fer xerrades a unes 3.000 persones”.  D’altra banda, el cap de l’ART de les Terres de l’Ebre també ha explicat que “per a l’any 2020 ens plantegem un pla operatiu en què l’objectiu és fer més controls de menys durada per aconseguir una major visualització de les patrulles”. Saladié també ha afegit que “l’helicòpter també farà tasques de vigilància a les Terres de l’Ebre”.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, el cap de trànsit dels Mossos a l’Ebre, Sergi Saladié, i el director general de Trànsit, Juli Gendrau. Imatge del 28 de gener del 2020. ACN

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close