14.3 C
Amposta

Norma Pujol: “La principal prioritat d’ERC serà posar la supervivència del Delta al centre de l’agenda política espanyola”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada Norma Pujol i el senador Miquel Aubà, acompanyats del Secretari de Transició Ecològica de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Francesc Gas; han explicat les iniciatives que presentaran a les Corts espanyoles per demanar la protecció del Delta de l’Ebre.

Pujol ha afirmat que “la principal prioritat d’Esquerra Republicana serà posar la supervivència del Delta al centre de l’agenda política espanyola perquè les competències de costes, del riu i del Delta estant a Madrid”

La diputada ha destacat que per a “Esquerra Republicana la defensa del riu i del Delta de l’Ebre sempre ha estat i seguirà sent una prioritat”. A la vegada, ha aprofitat per criticar el president espanyol perquè “va sobrevolar el Delta en helicòpter però no va aterrar-hi, sinó que ho va fer a Benicarló”.

Pujol ha reivindicat la feina feta durant anys pels republicans a les Corts espanyoles demanant més cabals pel tram final del riu Ebre, una major aportació de volum de sediments i la finalització de les actuacions pendents per a la protecció del litoral.

La diputada republicana ha anunciat que “quan es constitueixin les comissions a les Corts la primera iniciativa d’Esquerra serà la de demanar la creació d’una subcomissió parlamentària sobre el present i el futur del Delta de l’Ebre”.

Segons Pujol la subcomissió “haurà de tractar la problemàtica del Delta des de l’àmbit mediambiental, humà i econòmic, fent atenció especial als sectors de la pagesia, la pesca i l’aqüicultura”. A més, també “traslladarem les propostes que plantegi la Taula del Consens del Delta, i demanarem que les conclusions que se’n derivin es tradueixin en actuacions concretes acompanyades d’un calendari d’execució i partida pressupostària”. Ha afirmat.

El senador Miquel Aubà ha fet saber que exigiran al govern espanyol que  “presenti un calendari d’accions per afrontar els estralls del temporal i assegurar la supervivència del Delta”.  En aquest sentit  demanarà “la compareixença urgent de la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, perque expliqui les actuacions que pensen fer al Delta de l’Ebre i fer-li saber les demandes dels pobles i els sectors econòmics afectats pel temporal”.

Aubà també ha advertit que “posarem el focus en la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i les hidroelèctriques que són els qui retenen els sediments als embassaments. Intentarem que donin explicacions de perquè no s’obren les comportes de fons, tal com ho tenen previst a les concessions”.

Francesc Gas ha repassat la feina d’Esquerra Republicana de Catalunya a les Corts Espanyoles en defensa de l’Ebre i del Delta. Gas ha recordat que “l’any 2016 Esquera ja va registrar una Proposició no de Llei, on s’instava al govern espanyol a la revisió del Pla de la Conca de l’Ebre i a una adequació del règim de cabals del riu a la proposta feta per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre”.

A més ha destacat que “Esquerra va ser el primer partit que l’any 2016 va presentar una moció demanant la redacció d’un Pla de gestió integral dels sediments de la Conca de l’Ebre, l’elaboració d’un projecte pilot de transferència controlada de sediments des de l’embassament de Riba-roja d’Ebre fins a la desembocadura del Delta, i una partida als Pressupostos generals per executar-lo”.

Pel que fa a la protecció de la costa Gas ha apuntat que “l’any 2017 el Senat va rebutjar una moció presentada per Miquel Aubà on es demanava un calendari de construcció del Camí de guarda de la Badia dels Alfacs, i una partida als pressupostos generals per començar-lo”. Gas ha lamentat que cap de les propostes fetes per Esquerra s’hagin dut a terme.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -