14.3 C
Amposta

La Barnahus de les Terres de l’Ebre estarà en funcionament al mes de febrer

Drets Socials enllesteix l'adequació d'una antiga masia de Tortosa i adjudica el servei la cooperativa Suara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Barnahus de les Terres de l’Ebre estarà en funcionament al mes de febrer. El Departament de Drets Socials està fent les obres d’adequació dels espais interiors d’una antiga masia de la rambla Pompeu Fabra, al barri de Ferreries, que acollirà el nou servei d’acollida a infants que han patit abusos sexuals. El servei s’ha adjudicat a la cooperativa Suara, entitat del tercer sector “amb experiència contrastada”, que ja està fent la selecció de personal. Aquest equip es coordinarà amb personal d’altres departaments com juristes o metges forenses. A les Terres de l’Ebre, s’han denunciat uns vuit casos d’agressions sexuals a menors cada any (fins a 2022). A Tarragona, la posada en marxa de la Barnahus ha disparat el nombre de denúncies.

El delegat de Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha destacat que la implementació “de mecanismes”, que permetin a les víctimes “conviure amb situacions que tenen impactes tan intensos i brutals, com és l’abús sexual”, suposa “un pas importantíssim com a territori”.

Juanma Jaramillo, director territorial de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, ha detallat que les obres estaran acabades al mes de gener i el servei es posarà de seguida en marxa. La Barnahus de Tortosa tindrà “un parell de sales d’espera, un espai de treball per a les professionals del servei, diversos despatxos per a entrevistes – forenses, per exemple-, i una sala d’exploració mèdica. L’equip el formaran un professional en psicologia i un de treball social, encarregats d’acompanyar els infants i les famílies en tot el procés, un coordinador de centre i dues administratives. Drets Socials també selecciona dos tècnics per valorar els casos i encarregar-se de la coordinació amb la resta de departaments implicats – Salut, Educació, Justícia, Igualtat i Feminismes o Interior -.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -