14.3 C
Amposta

El pressupost de la Diputació de Tarragona creix un 10,36% fins als 208,6 M€ pel 2024

Els comptes es votaran divendres i tindran el suport del govern d'ERC i PSC, a més de Junts i PP

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona ha presentat aquest dimarts el pressupost per al 2024. Els comptes creixen un 10,36% respecte els d’enguany, fins als 208,6 M€ i està previst que s’aprovin en el ple previst per aquest divendres amb els vots favorables del govern d’ERC i PSC, a més del suport de Junts i PP. Entre les partides hi ha un programa d’ajuts excepcionals per a ajuntaments en cas d’urgència o fenòmens meteorològics adversos, de 4 M€. Els consells comarcals rebran 5,4 M€ per a programes de suport al funcionament i d’inversions, es destinaran 4 M€ a millorar el ferm de les carreteres mentre que les entitats i associacions de caire cultural, esportiu o social tindran una bossa de 2,2 M€ per dur a terme les seves activitats.

La presidenta de l’ens, Noemí Llauradó, ha destacat que són uns pressupostos “valents, adaptats als temps actuals i als futur, pensats per fer avançar els municipis de manera equilibrada en matèria social, econòmica i mediambiental”.

Projectes singulars

Aquests pressupostos també pretenen respondre a realitats transversals i concretes que es plantegen a la demarcació, i per això inclouen partides per a projectes singulars concrets com són la renaturalització, com a acció preventiva en cas de riuades, del tram final del Barranc dels Sant Jaumes al pas per les Cases d’Alcanar, malmès pels darrers aiguats (450.000 €); la primera fase d’un edifici d’habitatges per a lloguer jove a Blancafort, una actuació que  contribuirà a combatre-hi el despoblament (270.000 €); la intervenció de consolidació i manteniment a l’antiga Església de Sant Pere de l’emblemàtic Poble Vell de Corbera d’Ebre (77.000 €); el projecte per a la modernització del Teatre de la Defensa Agrària de la Selva del Camp (150.000 €), o les diferents actuacions de millora del Castell de Querol (75.000 €).

També destinarà recursos per a millores al Refugi de la Mussara, a Vilaplana (145.000 €); per a l’arranjament del terra del Celler de Falset (110.000 €); per a la conservació i posada en valor del Celler de Rocafort de Queralt com a centre cultural del vi, el cooperativisme i la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell (180.000 €); per al projecte de millora de l’entorn natural i serveis en l’accés a les Coves Meravelles de Benifallet (75.000 €); per a la rehabilitació de l’espai per ubicar-hi el Casal de la Festa de Cambrils (200.000 €), o per al projecte de renovació del clavegueram i xarxa d’abastiment del carrer Major de l’Ametlla de Mar, per evitar-ne pèrdues i millorar la gestió de l’aigua (139.000 €). Altres projectes singulars que rebran finançament són el manteniment i millora energètica de l’edifici de l’associació La Cumprativa, de Llorenç del Penedès (48.000 €); la restauració de l’absis de la Catedral de Santa Maria de Tortosa (63.000 €); la redacció del projecte de rehabilitació de la coberta de la nau central de la Catedral de Tarragona (53.750 €), o la renovació de l’enllumenat de la Via Augusta de Tarragona, en el marc del procés de transició energètica (400.000 €), entre altres múltiples iniciatives.

Alhora, també es referma el suport amb la Universitat Rovira i Virgili, i a través del conveni marc, es vehicula el suport econòmic a aquells projectes de recerca i d’investigació que de manera consensuada es consideren estratègics per a la demarcació i per a la seva gent. El pressupost preveu 500.000 € per a activitats i 300.000 € per a inversions.

ACN / Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -