14.3 C
Amposta

La 19a edició del Deltebre Dansa comptarà amb una gran part d’artistes australians

Del 8 al 21 de juliol es reuniran, al cor del Delta de l’Ebre, més de 200 grans noms de la dansa i el circ contemporani nacional i internacional

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí s’ha presentat des de l’establiment Deltaic, la 19a edició del Festival Deltebre Dansa, que enguany tindrà lloc del 8 al 21 de juliol. El festival d’arts escèniques, dansa i circ que s’ha convertit en un referent internacional.

Durant quinze dies d’intensitat artística el Parc Natural del Delta de l’Ebre acollirà milers de persones i centenars d’artistes d’arreu del món per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda, multicultural i de gran qualitat artística i humana. 

Sota el lema “Hit the floor. Shake the world!” aquesta edició posa en relleu la importància de la dansa i el moviment per a sacsejar-ho tot i aportar canvis i millores a nivell individual i col·lectiu.

El Festival és un espai on estudiants i professionals de dansa i circ poden experimentar els llenguatges del moviment; on desaprendre per a continuar aprenent i, sobretot, un moment per a celebrar el moviment. Un festival pensat, també, per al públic, per als qui estimen les arts escèniques, la dansa i per als qui les volen descobrir.

A més de la programació d’espectacles, un dels pilars fonamentals del festival és la formació de professionals. Més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis.

Roberto Olivan, director del festival ha explicat que enguany, hi ha una cinquantena de nacionalitats entre els artistes, però gran part dels artistes són procedents del continent Australià.

Una de les novetats és la col·laboració amb el festival Eufònic per a mostrar una proposta que neix de la col·laboració entre dos dels festivals més importants del territori establint una sinergia artística per a oferir una actuació mai vista i una experiència irrepetible. Sota la direcció artística de Laurent Delforge i l’actuació en directe de l’artista visual Yannick Jaquet i el músic Thomas Vaquié, es viurà un espectacle únic que fusionarà arts visuals, música electrònica i improvisació dels ballarins ChingYing i BBoy Issue.

Deltebre Dansa és un festival adherit a la marca Festivals Terres de l‘Ebre, el primer segell identitari i de qualitat que aglutina 16 festivals professionals del territori, amb l’objectiu d’analitzar l’impacte socioeconòmic de la cultura en entorns no metropolitans. A més, Deltebre Dansa és un projecte fundat i organitzat per la companyia ROPA / Roberto Olivan Performing Arts i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura y Deporte, Ajuntament de Deltebre i Diputació de Tarragona.

Es poden consutlar tots esl espectacles a través d’aquest enllaç.

Professors Workshops

En l’apartat de la formació per a professionals de la dansa i el circ els professors destacats són Akram Khan (Regne Unit), Wim Vandekeybus(Bèlgica), Rakesh Sukesh (Índia), Maura Morales (Cuba/Alemanya), Sita Ostheimer (Berlín) i Lali Ayguadé (Catalunya).

També participen com a professors del festival Martin KilvadyLucija Romanova, Milan HerichAnton LachkyPeter JaskoEgina AlcaideAlleyne DanceKiley DolawayEstefania DondiClémentine TélésfortLisard TranisLu Gómez i Tom Pollard.

Es poden consultar els itineraris i els dies en que participen cadascun d’ells al web del festival: WORKSHOPS PRO

Informació general de Deltebre Dansa

El Festival Deltebre Dansa neix l’any 2004 a les terres de l’Ebre, representant un oasi cultural d’obertura i avantguarda per les arts escèniques i perfomàtiques. Gràcies a Roberto Olivan, fundador del Festival i de l’equip de producció ROPA – Roberto Olivan Performing Arts

Redacció

Enllaços relacionats:

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -