14.3 C
Amposta

La 16a edició de Mestràlia tanca amb èxit un cap de setmana ple de música i artesania

L'Ajuntament de Campredó i l'Associació Cultural Soldevila asseguren que després de l'èxit continuat, d'any rere any, ja estan treballant en la pròxima edició per continuar sorprenent el públic, a través de la música i l'ofici del lutier

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Campredó va acollir aquest cap de setmana la 16a edició de Mestràlia, una cita anual de quatre dies, que reuneix amants de la música, els instruments i l’artesania musical.

El dijous 4 de juliol,va començar a la fira, a l’antiga estació de ferrocarril. L’espai sonor es va transformar amb “Campredó: Via Estreta“, una presentació artística a càrrec de Mapasonor, i de la mà del festival Eufònic. L’obra va fusionar veus i altres elements sonors amb el relat de sis persones majors de 80 anys, que van explicar les seves vivències més profundes.

Un cop acabada aquesta actuació, les actuacions es van traslladar a la plaça de bous del municipi, on DJ Goodfellah va obrir i tancar la vetllada amb la seva sessió i entremig, va actuar la cantautora Mar Pujol, qui va oferir un concert íntim i emotiu.

Damià Grau, alcalde de Campredó.

El divendres 5 de juliol, van actuar el grup ‘No N’hi Ha Per Band‘ amb una actuació on va fusionar diferents sons i estils. El plat fort va arribar amb Dan Peralbo i El Comboi, que van sorprendre el públic amb la seua música, i la nit va acabar amb el grup comarcal Miquel Segarra & els Funiculars Somnàmbuls que van tancar la jornada amb un concert  de pop-rock “psicòtic”.

Dissabte 6 de juliol, es va celebrar el Pregó de Mestràlia, a càrrec de Xixo Lutier, un dels artesans més reconeguts, qui va obrir oficialment la fira amb un discurs inspirador sobre la tradició i l’art de la construcció d’instruments musicals. Posteriorment, Pablo Diaz va oferir un concert en acústic. I, finalment, encara va haver-hi un concert d’Alícia Rey Band, una formació musical que combina elements de folk i jazz, i va posar el to més ballador.

Al vespre va tindre lloc la XV Trobada d’instruments: Lutiers, constructors i amants de la música que van aplegar-se per compartir coneixements i experiències sobre la creació d’instruments. Aquesta va estar acompanyada dels concerts Celtic Flow, de la cantautora valenciana, La Maria i del grup erenc Pepet i Marieta, que van tancar la nit. Finalment, el diumenge es va cloure la fira amb els concerts de ‘Versió Original’, ‘Dia previ’, i de ‘Cor de Carxofa’.

Mestralia 2024.
Mestralia 2024.

L’Ajuntament de Campredó i l’Associació Cultural Soldevila asseguren que després de l’èxit continuat, d’any rere any, ja estan treballant en la pròxima edició per continuar sorprenent el públic, a través de la música i l’ofici del lutier.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -