14.3 C
Amposta

Kombucha, un fong de te

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dintre del sofisticat mot de les begudes actuals n’hi ha una que m’ha cridat l’atenció. Té un nom força difícil: Kombucha, però que és realment la Kombucha?

La KOMBUCHA, també anomenada fong de te, és una beguda feta a base de te -en general, te verd o te negre-, endolcida amb sucre o mel i fermentada amb una colònia de microorganismes: bacteris i llevats. No és ni molt menys una beguda actual. La seva història es remunta a una dinastia xinesa de fa més de dos mil anys.
És innegable que el nombre de consumidors de te van en augment, per això els experts en alimentació treballen constantment per innovar i satisfer els variats i, a vegades sofisticats, gustos dels clients. Per aquest motiu la bimil·lenària beguda KOMBUCHA ha anat sumant adeptes, i avui dia s’ha convertit en una indústria molt potent pel que fa, principalment, al mercat naturista i ecològic.

La KOMBUCHA també es troba en els supermercats. És aconsellable revisar l’etiquetatge perquè alguns productes contenen una gran quantitat de sucre per endolcir, ja que a causa de la fermentació la KOMBUCHA té un gust que barreja el dolç amb l’àcid i l’amarg. Però també es poden trobar KOMBUCHA de diferents sabors, com llimona i te verd, pinya o gingebre, que és més picant. No hi ha dubte que la KOMBUCHA pot ser una bona alternativa als refrescos carregats de sucre i altres additius.

De tots és sabut els beneficis dels aliments fermentats com la xucrut, el kimchi (verdures salades i fermentades), el quefir o el iogurt que contenen microorganismes vius beneficiosos per a la flora intestinal. En concentracions específiques, els bacteris probiòtics poden ajudar a equilibrar la microbiota intestinal i millorar la digestió.

No obstant això, fins ara, no hi ha encara prou estudis que confirmin si la KOMBUCHA conté suficients bacteris beneficiosos per a ser considerada un aliment probiòtic efectiu. De fet, aquesta beguda fermentada té un historial complex en termes de percepció mediàtica, regulació alcohòlica i disponibilitat d’estudis mèdics basats en humans.

Per això, és convenient tenir en compte les instruccions pertinents a les etiquetes dels productes i consultar al metge, farmacèutic o un altre professional de la salut abans de consumir alguns d’aquests productes anomenats “naturals”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -