14.3 C
Amposta

Junts per Tortosa lamenta la “no remodelació de la plaça Alfons XII i pàrquing per revitalitzar l’espai urbà”

El projecte de remodelació de la plaça Alfons XII i el pàrquing buscava transformar l'espai en un lloc més apte per a l'activitat ciutadana, amb l'eliminació de barreres arquitectòniques, la instal·lació d'arbres i la creació d'una àgora central

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal de Junts per Tortosa ha instat avui l’Ajuntament de Tortosa a aprofitar la finalització de la concessió del pàrquing de la plaça Alfons XII per tornar a treure-la i executar l’actuació de remodelació de tota la plaça i el seu aparcament. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que “ara és el moment” per dur a terme l’obra, segons l’avantprojecte que es va presentar fa un any fet per l’arquitecte Ramon Valls, i que l’anterior govern tenia previst iniciar aquest 2024.

“Hem conegut que la intenció de l’alcalde és municipalitzar i incorporar els treballadors del pàrquing a l’Ajuntament i no dur a terme cap actuació ni a la plaça ni a l’aparcament, que necessita una reforma urgent. Fa 35 anys, quan es va fer la plaça tal com és actualment, ja es va treure una concessió per l’aparcament que va assumir també l’execució de la plaça i el pàrquing sense cap cost per al consistori“, ha manifestat Roigé, que ha lamentat que s’estigui perdent una oportunitat aprofitant que al maig s’acaba la concessió actual, tot i que es pot prorrogar uns mesos.

El projecte de remodelació de la plaça Alfons XII i el pàrquing buscava transformar l’espai en un lloc més apte per a l’activitat ciutadana, amb l’eliminació de barreres arquitectòniques, la instal·lació d’arbres i la creació d’una àgora central. També incloïa millores com la restauració d’una escultura i la creació de zones infantils i pèrgoles amb plaques solars per generar ombra. A més, es plantejava l’expansió de la plaça i la millora de l’aparcament subterrani, amb renovacions i canvis d’accés per millorar la circulació i reduir el trànsit als carrers adjacents.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -