14.3 C
Amposta

Junts ha elaborat un programa específic per les Terres de l’Ebre

La gestió de la pandèmia i la crisi associada, i la defensa del Delta prioritzant treballar amb la Taula de Consens, temes prioritaris

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Junts per Catalunya a l’Ebre ha elaborat una llista de 10 punts essencials per començar a treballar immediatament després de les eleccions “perquè hi ha coses que poden ser tractades a terminis més dilatats, però n’hi ha que requereixen un tràmit d’urgència ineludible i ser afrontades amb la màxima celeritat”.

El primer dels punts, i “és evident que el que preocupa les nostres vides en el moment actual és la crisi sanitària”, tracta de la gestió de tots els actius sanitaris de Terres de l’Ebre i de la seua gestió perquè permeti un avanç i una millora en l’atenció integral de les persones. Parlar del transport sanitari, de l’envelliment generalitzat de la societat, de l’Hospital Verge de la Cinta, etc., “són temes de rabiosa actualitat que cal plantejar molt aviat”. La preservació del Delta de l’Ebre, a conseqüència dels darrers embats climatològics, “és una qüestió de primer ordre, per als habitants del Delta però també per a tot el país”. Dintre del que són aspectes socials que formen part de la vida de les persones, el despoblament i la necessària implementació dels serveis indispensables “que possibiliti que els habitants de Terres de l’Ebre puguin tirar endavant les seues activitats professionals i personals en igualtat de condicions, també forma part del nostre decàleg”.

Un pla de reindustrialització global per a l’Ebre “que afronti el final de l’etapa nuclear i l’arribada d’empreses competitives i de qualitat en què la nostra gent, especialment la jove, s’hi pugui guanyar la vida amb dignitat”. Promoure un clúster d’empreses agroalimentàries, suport a la cultura i a les indústries culturals, renovar la flota de trens de Rodalies i millorar la freqüència de trens, així com que el TGV s’aturi a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa, aconseguir l’accés de l’AP-7 a l’interior de la comarca del Montsià, i, finalment, apostar per la reactivació del turisme i la restauració, “especialment en els moments tan durs que el sector està vivint”.

Un decàleg que, com es comentava a l’inici, diuen des de Junts que “és d’aplicació urgent”. “El moment històric que estem vivint necessita gestors públics que tinguin el cap clar, que sàpiguen que cal fer i que prenguin decisions sense dubtar”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -