14.3 C
Amposta

Joventut ofereix camps de treball amb 150 places a les Terres de l’Ebre per aquest estiu

Joves de 14 a 29 anys podran fer-hi activitats voluntàries relacionades amb el medi ambient, l’arqueologia, el patrimoni cultural o l’acció social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General de Joventut -a través de l’Agència Catalana de la Joventut- ofereix per aquest estiu 2023 un total de 7 camps de treball a les Terres de l’Ebre per aquest estiu. Aquestes propostes disposaran d’un total de 150 places per a joves d’entre 14 i 29 anys que vulguin fer una tasca desinteressada cap a la comunitat.

Segons ha explicat aquest matí la coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre en roda de premsa, Laia Gómez, del total de 7 camps que s’ofereixen al territori ebrenc, cinc són per a joves catalans, amb joves de diferents territoris de l’Estat espanyol i l’altre és d’abast internacional, de manera que rebrà joves d’arreu.

Per àmbits territorials, 4 camps de treball es faran a la comarca de la Terra Alta, 2 a la Ribera d’Ebre i 1 al Baix Ebre. Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb l’arqueologia (3), seguits pels de medi ambient (2) i patrimoni (2).

Gómez també ha explicat que l’oferta incorpora un camp de treball nou, el de la “Recuperació de l’emplaçament G-24 Puntes de Millet” que es farà a Caseres (la Terra Alta) del 17 al 31 de juliol. Un total de 24 joves de 14 a 17 anys hi faran tasques arqueològiques relacionades amb la Batalla de l’Ebre.

Els joves catalans interessats en participar de l’oferta poden fer la seva preinscripció a través del portal de preinscripcions a partir del proper 19 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el 4 de maig.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de 15 dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Per la campanya d’aquest 2023, el pressupost de la Generalitat s’ha incrementat en un 100.000 euros, un 35% més, un augment que permetrà apujar la quota que reben les entitats que acaben gestionant els camps.

58 camps i 1.158 places arreu de Catalunya

En el conjunt de Catalunya, l’oferta de Joventut per aquest 2023 és d’un total de 58 camps de treball, dels quals 42 són per a joves catalans (855 places), 5 són d’intercanvi per a joves de tot l’estat (84) i 11 són camps d’abast internacional -dels quals 1 és per a joves menors d’edat- (219).

Per àmbits territorials, 18 camps de treball es faran a la demarcació de Lleida (297 places), 14 al Camp de Tarragona (264), 10 a les comarques gironines (240), 9 a la demarcació de Barcelona (207) i 7 a les Terres de l’Ebre (150).

I per tipologia de camps, 25 seran de l’àmbit del medi ambient, 16 de l’arqueologia, 11 de patrimoni, 4 de cultura , 1 de social i 1 relacionat amb l’esport, la cultura i el patrimoni.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -