14.3 C
Amposta

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Terres de l’Ebre celebren el Dia de les Esquadres

L’acte s’ha celebrat a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa on s’han lliurat 122 felicitacions i 6 condecoracions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest divendres, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i el cap de la Regió Policial Terres de l’Ebre, l’intendent Joan Carles de la Monja, han presidit, a l’auditori Felip Pedrell, el lliurament de felicitacions i condecoracions de la Regió Policial Terres de l’Ebre amb motiu de la celebració del Dia de les Esquadres.

A l’acte també han assistit el director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, la sotscap executiva de la Prefectura de la Policia, la comissària Rosa Bosch, i el sotscap de la Regió Policial Terres de l’Ebre, l’intendent Daniel Aleixendri, entre altres autoritats i comandaments del Cos.

L’intendent Joan Carles de la Monja ha obert els parlaments destacant “la feina que duen a terme els 500 mossos que treballen a les Terres de l’Ebre, que amb la seva dedicació han aconseguit uns alts nivells d’excel·lència basats en la proximitat a la ciutadania i l’arrelament al territori, i que tenen com a objectiu contribuir al benestar, la prosperitat i el progrés de la societat a la qual serveixen“.

També ha fet un repàs de diferents actuacions policials meritòries ocorregudes durant l’últim any a les Terres de l’Ebre i ha ressaltat “la col·laboració i compromís sense límits de les policies locals i vigilants municipals amb la nostra tasca a la demarcació, així com la coordinació amb la Guàrdia Civil i Policia Nacional en importants operatius contra el crim organitzat“.

Per la seva banda el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha iniciat el seu parlament dient “estem aquí per reconèixer la tasca dels millors servidors públics que pot tenir aquest país i volem reconèixer un compromís personal difícil de definir amb poques paraules“.

Respecte als objectius fixats des de l’inici de la legislatura ha destacat que s’estan donant els passos per poder assolir el projecte de Mossos 2030 “necessitem aconseguir un model policial per estar encara més a prop de la gent, una policia més feminitzada per representar la diversitat de la nostra societat i una policia amb més efectius, més recursos, més mitjans i millor tecnologia”.

També ha destacat l’augment d’efectius a les Terres de l’Ebre en els últims anys, que ha portat a tenir la dotació més alta que mai ha tingut aquesta regió. En l’àmbit de les infraestructures ha fet referència a la renovació dels sistemes de seguretat perimetral de totes les comissaries d’aquesta demarcació.

Per concloure el director ha finalitzat la seva intervenció manifestant que “servir als altres des de l’heroica discreció i l’eficiència de la bona feina, i aquest tarannà, aquest ADN mossos, és el que la ciutadania aprecia i reconeix de tot cor” .

En el transcurs de l’acte s’han lliurat un total de 122 felicitacions, entre les quals 112 a membres del cos de Mossos d’Esquadra i altres 10 externes a membres d’altres cossos policials i de seguretat, personal del servei d’administració i ciutadans.

Cal destacar l’entrega de 6 medalles de bronze amb distintiu blau, 4 d’internes, que volen reconèixer el mèrit policial, la trajectòria professional i l’especial dedicació dels agents, així com 2 d’externes lliurades al cap de la Guàrdia Civil de Tortosa, comandant Pascual Fernando Ginés i al cap de l’àrea regional de Terres de l’Ebre del Cos d’Agents Rurals, Sr Miguel Ángel García Readigos per la seva col·laboració i bona relació institucional amb el Cos dels Mossos d’Esquadra.

Entre les condecoracions destaquen les de dos agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Tortosa, els quals gràcies a la seva determinació, perspicàcia i implicació van aconseguir detenir a una persona per un delicte contra la salut pública, que va permetre localitzar i intervenir 400 quilos de cocaïna, esdevenint la quantitat d’aquesta droga més rellevant i notòria realitzada mai pel Cos de Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -