14.3 C
Amposta

José Luis Aparicio, exalcalde socialista de Riba-roja d’Ebre, en contra del pacte amb Antonio Suárez

Aparicio acusa el candidat del PSC de "traïció" perquè assegura que s'havia arribat a un acord "de canvi" amb Riba-roja Reviu (ERC)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

José Luis Aparicio, alcalde del PSC a Riba-roja d’Ebre durant 24 anys i portaveu del grup durant aquesta legislatura (2019-2023), ha definit de “traïció” l’acord entre Antonio Suárez de Més Riba-roja d’Ebre (Junts) i el candidat del PSC, Miquel Cervelló. Segons Aparicio els socialistes de Riba-roja havien votat a favor d’un pacte amb Riba-roja Reviu (ERC) perquè creien que els resultats electorals del 28 de maig donaven a entendre que la població volia un canvi. De fet, el mateix Cervelló, que havia convocat la reunió, també va votar-ne a favor, denunciava Aparicio, sorprès perquè tot estava llest per signar el pacte amb els republicans. L’acord amb Riba-roja Reviu donava l’alcaldia a Miquel Cervelló durant el primer any i mig de legislatura i seria el primer tinent d’alcaldia la resta del mandat, mentre que després de l’encaixada de mans amb Antonio Suárez passarà a ser l’alcalde durant l’últim any, del 2026 al 2027.

“No és un acord del PSC amb Junts. És un acord personal de Cervelló amb Suárez”, lamentava Aparicio, conscient que “ara ja no es pot fer res perquè és independent”. Cervelló va formar part del grup municipal socialista durant el període 2019-2023 i en aquestes eleccions locals va prendre el relleu d’Aparicio com a cap de llista. Per la seua banda, la candidata republicana Rosa Garcia reconeixia en declaracions a Ebredigital.cat sentir-se “decebuda”, ja que Cervelló li va trucar per dir-li que després de canviar alguna cosa podien signar ja el pacte, però més tard va tornar a trucar-li per dir-li que finament pactava amb Més Riba-roja d’Ebre (Junts). Garcia creu que “no són formes”. Malgrat tot, els republicans asseguren que duran a terme “una oposició responsable pensada en les persones”, tot i haver tingut l’oportunitat “de fer el canvi que la gent havia reclamat amb els resultats de les eleccions”.

En les eleccions municipals del 28 de maig Antonio Suárez va perdre la majoria absoluta i va passar de 6 a 4 regidors i, malgrat guanyar en vots (47,09%), Riba-roja Reviu (ERC) va aconseguir entrar al consistori com a segona força i també 4 regidors (38,72%), per tant, la clau del govern estava en mans del PSC que va aconseguir un regidor (12,76%).

Comentari de José Luis Aparicio a Facebook

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -