14.3 C
Amposta

Comencen les proves de selectivitat a l’Ebre i Tarragona per a 3.900 estudiants, rècord de matriculats dels últims anys

Nervis i confiança entre els alumnes en el primer dia de les proves PAU

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de 3.895 estudiants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’examinen des d’avui 7 de juny i fins al 9 en la prova d’accés a la universitat (PAU), el pas necessari per cursar un grau a les universitats públiques. 3.618 són estudiants de batxillerat i 277 provenen de cicles formatius. Aquest és l’any amb un major nombre de persones matriculades a la selectivitat, un 7,66% més que l’any passat, quan van examinar-se 3.706 persones.

Aquest 2023 s’ha recuperat del tot la normalitat i s’ha reduit a vuit el nombre de tribunals distribuïts entre Tarragona, Reus, Vila-seca, Valls, Cambrils, Móra d’Ebre, Tortosa i Amposta, i els exàmens tenen lloc en tres franges diàries, a les 9, les 12 i les 15 h. L’inici de les proves s’ha produït sense incidències, tal com ha explicat el coordinador de les proves a la demarcació de Tarragona, el professor de la URV Antonio García Espanyol. També ha detallat que, com al 2019 i 2022, s’utilitza un aparell detector de comunicacions entre dispositius, que permet identificar si hi ha estudiants que s’estan comunicant amb algú de fora de l’aula mentre fan els exàmens.

Les proves tenen dues fases, una general obligatòria, la superació de la qual permet accedir a qualsevol universitat i té validesa indefinida. En aquesta fase els estudiants s’examinen de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Llengua estrangera, Història i una matèria comuna d’opció a escollir (Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les ciències socials,  i Fonaments de les arts). L’altra fase és específica i de caràcter voluntari, i té com a finalitat calcular una nota d’admissió per a cada títol de grau concret de cada universitat. Aquesta prova voluntària d’un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat serveix per establir la nota de tall si l’oferta de places és inferior a la demanda en l’opció escollida.

Per superar aquesta prova d’accés a la universitat s’ha d’obtenir una nota igual o superior a 5 com a resultat de la mitjana ponderada del 60% de la nota mitjana de batxillerat i el 40% de la qualificació d’aquesta fase general de les PAU, sempre que aquesta última sigui superior a 4.

La preinscripció universitària és oberta fins al 30 de juny

Per saber si poden accedir al grau i universitat que han escollit els futurs universitaris hauran d’esperar unes setmanes. El dijous 22 de juny sabran els resultats de la prova, que podran consultar al Portal d’Accés a la Universitat de la Generalitat. En paral·lel, des d’ahir i fins al 30 de juny és oberta la preinscripció universitària al mateix portal.

Les properes dates a tenir en compte són les següents: el 12 de juliol es publicarà la primera assignació de places; els que hagin estat assignats en primera preferència es podran matricular del 14 al 19 de juliol a la universitat escollida. El 24 de juliol es publicarà la segona assignació de places i es podrà fer la matrícula del 25 al 27 de juliol. La convocatòria extraordinària de les prova d’accés a la universitat serà els dies 5, 6 i 7 de setembre.

Tota la informació sobre l’accés universitari per als alumnes que volen estudiar a la URV es pot trobar al web urv.cat/acces.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -