14.3 C
Amposta

Jordan demana al Parlament un confinament asimètric que permeti la mobilitat a tot l’Ebre

El diputat de Movem Terres de l'Ebre registra una pregunta al Parlament on reclama mobilitat entre les quatre comarques de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat la tornada al confinament comarcal a partir d’aquest divendres, també per a la bombolla de convivència, una mesura que, en principi, durarà fins el 19 d’abril. Davant d’aquest anunci, el diputat ebrenc d’En Comú Podem, Jordi Jordan, ha registrat una pregunta al Parlament lamentant la decisió i demanant l’aplicació d’un confinament asimètric, en l’àmbit de vegueria que permeti la mobilitat de la població entre les quatre comarques ebrenques.

Jordan demana que es tingui en compte la realitat de les Terres de l’Ebre, constituïda per quatre comarques que no arriben a 180.000 habitants amb una extensió de més de 3.000 km². Segons el diputat “les Terres de l’Ebre reclamen des de fa mesos que es tingui en compte la singularitat del territori, sobretot perquè la ciutat de Tortosa concentra serveis que necessiten les quatre comarques. Per això seria més adequat que el confinament decretat pel Govern, en aquest cas, fos per vegueria i no comarcal. Per quins motius el Govern no aplica un confinament asimètric tenint en compte la realitat d’aquest territori?”

D’aquesta manera, Movem Terres de l’Ebre se suma a les veus del territori que demanen el reconeixement de la seua singularitat, la densitat de població i la concentració de serveis essencials a Tortosa. Aquesta mesura creuen que permetria “donar un respir als comerciants, restauradors i empreses que depenen d’aquests sectors i que són els que de retruc pateixen més l’impacte negatiu de la mesura per la limitació de clients que provoca la reducció de mobilitat en un territori com l’ebrenc”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -