14.3 C
Amposta

Joan Launes, Micro Daurat 2021, advoca perquè els periodistes recuperen «patejar-se el carrer»

L'objectiu dels Premis Micro és reconèixer les facilitats o els pals a les rodes que es posen a la tasca del dia a dia del col·lectiu periodístic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’acte de lliurament dels Premis Micro 2021, celebrat este dijous, va servir per a fer un al·legat en favor del periodisme de trinxera. El primer a reivindicar que els periodistes recuperen i prioritzen el periodisme de carrer per davant de les notes de premsa o de l’assistència a les rodes de premsa va ser el periodista Joan Launes. Launes va ser el guardonat amb el Micro Daurat 2021, per la seua llarga trajectòria periodística, principalment al davant dels micròfons de Ràdio Móra d’Ebre.

 

Esta sortida dels despatxos i fugida de les notícies ja elaborades per la font també va sortir en la conversa que la vicepresidenta de la Demarcació i periodista d’ACN, Anna Ferràs, va mantindre amb la periodista i portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja. La periodista, convidada a tancar amb la seua conversa l’acte dels Micros, va parlar tant de la seua faceta al davant de la comunicació del Cos de Mossos d’Esquadra com de la seua actual, com a representant del Govern.

 

El lliurament dels Premis Micro 2021, organitzats per la demarcació del CPC, es va fer en una sala col·legial plena de periodistes i d’un bon nombre de polítics. Pel que fa al Micro Obert, se’l va emportar el representant d’Unió de Pagesos, Miquel Piñol, per “la seua predisposició a atendre els mitjans i a contestar sempre les peticions dels periodistes”. Piñol va donar les gràcies per tenir present el món de la pagesia. Quant al Micro Tancat, el va entomar l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II, per la seua manca de transparència i hermetisme respecte als periodistes. El guardó va ser recollit per la seua Cap de Comunicació, Montse Godall, la qual va dir que el rebia com el toc d’atenció que era i mostrava la seua predisposició a estar més oberta als periodistes.

 

Els Premis Micro estan organitzats per la Demarcació i els escullen els col·legiats i col·legiades per votació secreta. L’objectiu és reconèixer les facilitats o els pals a les rodes que posen tant les persones com les institucions i entitats públiques o privades a la tasca del dia a dia del col·lectiu periodístic. El Micro Daurat és potestat de la junta de govern de la Demarcació.

Redacció-

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -