14.3 C
Amposta

Jesús clou la Fira de l’Oli més gran dels últims 30 anys amb rècord de participació

El certamen manté la seva essència tradicional i suma nous espais i activitats que en reforcen l’èxit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Jesús ha posat punt final aquest diumenge a la nit a la XXX Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre, una edició de rècord pel que fa a espais, participació i activitats, i que va mantenir la seva essència pagesa i popular. El tradicional sorteig del pes en oli, que enguany va atorgar 103 litres d’oli d’oliva a Albert Luengo, va cloure un certamen que es consolida com un referent a nivell ebrenc.

«Els cinc espais totalment diferents han donat moltes possibilitats, i tot s’ha pogut celebrar tal com estava previst», ha assegurat l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, que destaca l’alta afluència de visitants malgrat la pluja intermitent. Ferrando també ha posat en valor el bon retorn per part dels expositors, que han elogiat tant el canvi d’ubicació com el nou calendari de la fira.

La Fira de l’Oli més gran de la seva història

La inauguració va anar a càrrec del president de la Generalitat, Salvador Illa, i un dels punts àlgids va ser l’Àgora de l’Oli, amb una extensa mostra d’olis d’oliva verge extra produïts a les Terres de l’Ebre. Tot i la davallada general de producció d’oli a la darrera campanya, la qualitat del producte es manté alta, tal com es va posar de manifest durant el certamen.

L’activitat ha estat constant durant tot el cap de setmana, amb concursos, música, gastronomia i tradicions. Entre els guanyadors destaca Noa Puig en el concurs juvenil d’allioli (885 g en 15 minuts), Àlex Garrigós en la categoria d’adults (2,015 kg), i Maria Martínez amb el millor allioli adobat, en aquest cas amb gust de formatge gorgonzola. El premi a les millors olives verdes casolanes va ser per al grup Treballs i Solucions Agrícoles.

Guardonats durant la Fira de l’Oli de Jesús

Altres propostes destacades han estat el concert dels Quicos, la XXVIII Trobada de Gralla, Dolçaina i Tabal dels Països Catalans, i el lliurament dels premis del 41è Concurs al Tast d’Olis, així com el concurs de pintura i dibuix, o les exhibicions eqüestres.

La Fira de l’Oli de Jesús reafirma, així, el seu compromís amb el territori, la tradició i la promoció d’un producte clau com l’oli d’oliva, i ja mira cap al futur amb la voluntat de continuar creixent.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -