14.3 C
Amposta

Jesús celebra l’èxit de la 29a edició de la Fira de l’Oli amb una gran afluència de visitants

El 2025, la fira compleix el seu 30è aniversari i Ferrando assegura que no es volen marcar cap sostre i "continuarem treballant perquè la fira mantingui l'essència pel qual va ser creada"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest cap de setmana, l’EMD de Jesús va celebrar la 29a edició de la Fira de l’Oli i durant tres dies centenars de persones van recórrer els carrers del municipi visitant els expositors. Des de l’Ajuntament asseguren que l’afluència constant de públic, especialment nombrós durant les tardes de dissabte i diumenge, va fer que tant el recinte tancat del pavelló com la resta d’espais exteriors es van veure sempre plens de gent.

L’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando va afirmar molt satisfet que “continuem mantenint l’oli d’oliva com a centre de l’activitat de la fira, però amb el canvi d’ubicació, absolutament consolidat, hem pogut anar introduint noves millores pensant en expositors i visitants que han comptat amb una molt bona acceptació“. D’aquesta manera, l’espai destinat als animals i les exhibicions eqüestres i canines, l’ampliació de la zona d’atraccions, o haver convertit la plaça d’entrada al pavelló en el centre de moltes de les activitats complementàries, ha ajudat a rellançar la fira.

El 2025, la fira compleix el seu 30è aniversari i Ferrando assegura que no es volen marcar cap sostre i “continuarem treballant perquè la fira mantingui l’essència pel qual va ser creada, on l’homenatge a la nostra pagesia ha de ser constant i mai el podem perdre de vista, tenint l’oli d’oliva com a element aglutinador. També ha de continuar servint com a gran aparador dels nostres productes i per les empreses vinculades al sector agrícola i ramader“.

Un dels papers destacats de la fira van ser els concursos, començant pel 40è concurs de Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre, fet al febrer i guanyat per ‘El Mussol Verd Eco’ del Perelló, de Núria Brull. El concurs de menjadors de baldanes que va guanyar el rapitenc David Serret, sent capaç de menjar-se en quinze minuts un total de 14 baldanes. El concurs de tast d’olis, guanyat per Dolors Llasat, Xavi Pedrola i Cinta Llasat. I també, el concurs d’allioli, el d’olives posades, el de poda d’oliveres i el sorteig de pes en l’oli.

La fira també va tenir un espai per a la música amb els concerts de Friscalete, Culs Cults i Pepet i Marieta, i en especial la trobada de gralla, dolçaina i tabal. I, convé destacar també de la fira, l’homenatge al pòstum restaurador Joan Amaré de Roquetes, un dels impulsors de la Mostra Gastronòmica de la Fira de Jesús, amb la presència de la vídua, Ana Ramon Salvadó, i els seus dos fills Joan i Anna.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -