14.3 C
Amposta

Ja es pot demanar el bo cultural de 400 euros per a joves

Es calcula que se'n podran beneficiar 500.000 joves d'arreu de l'Estat espanyol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els joves que enguany compleixen els 18 anys poden demanar a partir d’aquest dilluns dia 25 de juliol un bo cultural de 400 euros. Se’n podran beneficiar gairebé 500.000 joves de tot l’Estat espanyol, 82.000 dels quals a Catalunya. El govern espanyol hi destina una partida de 210 milions d’euros. Un reial decret publicat al març estableix les normes reguladores:

  • Com s’ha de sol·licitar?

A través d’una web i una aplicació, on es presentaran les sol·licituds que es tramitaran per ordre de presentació. Però abans caldrà estar inscrit en algun sistema d’identificació electrònica, com el certificat digital, el DNI electrònic o la Cl@u. Per tenir el certificat digital cal haver complert els 18 anys. En canvi, per obtenir la Cl@u, es pot ser menor. Cal anar acompanyat d’un tutor legal a una Oficina de Registre. Pots informar-te’n aquí.

  • Fins quan es pot utilitzar?

Durant els dotze mesos següents a la concessió.

  • Per a què es pot fer servir?

La previsió és subvencionar entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, fins a un màxim de 200 euros per beneficiari. També es preveu subvencionar productes culturals en suport físic: llibres; revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD, o els coneguts com a Blu-ray, fins a un màxim de 100 euros per beneficiari.

A més, cada beneficiari podrà destinar fins a 100 euros al consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals (coneguts com a e-books), subscripció per a descàrrega de podcasts, subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques. Cal tenir en compte que aquest bo cultural jove serà d’ús exclusiu en establiments o institucions adherides al programa.

  • Què no inclou?

No serà subvencionable l’adquisició de productes de papereria; llibres de text curriculars, ja siguin impresos o digitals; equips, programari, maquinari i consumibles d’informàtica i electrònica; material artístic; instruments musicals; espectacles esportius i taurins; moda, gastronomia ni productes pornogràfics.

  • Com es rebran els diners?

S’abonaran en format de targeta de prepagament virtual, o física si l’usuari no disposa de telèfon mòbil.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -