14.3 C
Amposta

Irregularitats en pràctiques laborals a l’Institut de l’Ebre confirmades per Inspecció de Treball

L'informe constata que els estudiants no van rebre seguiment ni per part de l'empresa ni del centre educatiu, i que treballaven sense contracte ni conveni

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Inspecció de Treball ha confirmat les presumptes irregularitats en les pràctiques laborals a l’Institut de l’Ebre, un dels centres educatius més grans de Catalunya. Segons l’informe, la direcció del centre “ha emmascarat una relació laboral ordinària per part dels alumnes sota uns convenis de pràctiques amb una empresa externa, pràctiques que mai es van produir“.

L’Inspecció de Treball va rebre les denúncies d’irregularitats al centre al mes d’octubre passat. L’informe, al qual la CGT ha tingut accés, confirma que els convenis de pràctiques no són vàlids i que els estudiants han treballat exclusivament al centre educatiu, en comptes de realitzar les pràctiques a l’empresa especificada.

A més, l’informe constata que els estudiants no van rebre seguiment ni per part de l’empresa ni del centre educatiu, i que treballaven sense contracte ni conveni, sense estar donats d’alta a la Seguretat Social.

Els estudiants, segons el document, eren retribuïts pel centre educatiu i l’empresa, i van patir horaris abusius que superaven les 8 hores diàries, dificultant la conciliació entre estudis i pràctiques.

La CGT exigeix el cessament immediat de la direcció de l’Institut de l’Ebre i l’assumpció de responsabilitats per part de l’administració educativa per la deficient supervisió. També reclama una millora integral de la formació professional.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -