14.3 C
Amposta

Intenten capturar caderneres al barranc Baiot de Santa Bàrbara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), van sorprendre dissabte passat dos furtius veïns del barri de Camp Clar (Tarragona), de 42 i 44 anys, quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides al paratge conegut com a barranc Baiot del terme municipal de Santa Bàrbara.

Els fets van passar en una àrea privada de caça de Santa Bàrbara, durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar una xarxa japonesa de grans dimensions i al seu voltant gàbies amb caderneres vives utilitzades com a reclam. Aquests ocells fringíl·lids serveixen per atraure les aus de la mateixa espècie cap a les trampes.

Propers a la zona de captura es van localitzar dues persones, les quals van manifestar que l’artefacte instal·lat era de la seva propietat i que no comptaven amb cap classe d’autorització, pel que van ser denunciats davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

Es van confiscar diversos exemplars de cadernera i passerell comú, els quals van ser alliberats en el seu medi natural. Cal ressaltar que, les espècies d’ocells fringíl·lids, com la cadernera, el verderol i el passerell comú no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d’un règim de protecció especial. A Catalunya es prohibeix expressament la seva captura sense excepcions.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -