14.3 C
Amposta

Inicien els treballs per a l’elaboració de l’Enquesta de mobilitat quotidiana a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana els treballs per a l’elaboració de l’Enquesta de mobilitat quotidiana a les Terres de l’Ebre que servirà per conèixer els hàbits i les pautes de mobilitat de la ciutadania. L’enquesta és un dels compromisos de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre per tal de conèixer de primera mà els hàbits de mobilitat dels residents a la zona i poder fer una bona diagnosi de les necessitats reals de mobilitat dels ciutadans. Els resultats s’incorporaran al Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

Per a la realització de l’enquesta, que és telefònica, s’ha agafat una mostra de gairebé 10.000 persones dels 52 municipis de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta), extret del Registre de població de l’Institut d’Estadística de Catalunya. El qüestionari està estructurat de manera que permetrà comparar els resultat obtinguts amb els d’enquestes similars d’altres àmbits com l’àrea d’influència del sistema tarifari integrat de Barcelona.

Per tal de recollir també la informació relativa a dissabte o festiu, en les entrevistes realitzades  en  dilluns  es preguntarà sobre  la  mobilitat  del  divendres  anterior  i també sobre la mobilitat del dissabte anterior, en un 50% dels casos, i per la mobilitat del diumenge anterior, en el 50% dels casos restants.

L’estructura de l’enquesta de mobilitat permetrà entrar en el detall d’un conjunt de variables associades a les persones (com ara gènere, edat, sector d’activitat, ocupació, nivell de formació, etc.) i a la llar (nombre de membres i la seva composició, nivell de renda del llar, lloc de residència, etc.).

També hi haurà altres variables associades directament als desplaçaments: motiu, mode de transport, àmbit (dins del municipi o entre municipis), distància i temps mitjà del recorregut, franja horària, etc. En funció d’aquesta estructura en resultaran tres unitats d’anàlisi de la recerca: habitatges, persones i desplaçaments. L’enquesta es realitzarà entre els mesos de novembre i febrer i es preveu disposar dels primers resultats la primavera vinent.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -