14.3 C
Amposta

Ingestes dietètiques de referència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Actualment, els valors de referència internacionals es denominen ingestes dietètiques de referència i corresponen a les estimacions quantitatives d’ingesta de nutrients en funció de l’edat, el sexe i la situació fisiològica, com pot ser l’embaràs o la lactància.

VERITAT o FALS

Cal evitar la carn de vedella

FALS. Un aliment darrerament força controvertit ha sigut la carn vermella. L’OMS recomana menjar-ne una o màxim dues vegades per setmana. Tanmateix, la carn vermella és una font natural de vitamina B 12 i de ferro i a més s’assimila digestivament molt bé, per tant, per a les dones que menstruen és recomanable que en prenguin, com a mínim un cop per setmana.

QUÈ ÉS?

Què és el veganisme? El terme veganisme va ser utilitzat per primer cop l’any 1944 per l’anglès Donald Watson. Un vegà és una persona que no consumeix productes alimentaris d’origen animal. Els vegetarians, que no els vegans, addueixen raons de diversa mena per a la seva dieta, com ara la religió, els motius ecològics, el de salut o els motius ètics.

L’ALIMENT

Avui: l’espàrrec. L’origen d’aquest producte del camp cal situar-lo a l’antiga Mesopotàmia, des d’on va arribar a Egipte, Grècia i Itàlia. A Espanya van ser els àrabs qui els van introduir al final del segle XII. Durant el Renaixement l’espàrrec, concretament les gemmes tendres, tenia fama de ser un menjar afrodisíac. El rei francès Lluís XIV, tot i que aquest vegetal és típic de la primavera, es va entestar en què els seus jardiners li proporcionessin espàrrecs en ple mes de desembre.

LA XIFRA

Des de l’any 2000, el consum de productes agroalimentaris ha anat creixent de manera constant, però els últims quatre anys la demana s’ha incrementat força i la majoria de cadenes de supermercats han augmentat aquests productes a les prestatgeries. En aquests anys, segons el ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient els consums han augmentat un 65% i actualment representa un 2% del total del mercat de l’alimentació.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -