14.3 C
Amposta

Infosa inverteix 120.000 euros en restaurar zones de cria de les aus de les salines de la Trinitat

L'actuació compta amb el suport, vigilància i assessorament del Parc Natural i del Departament d'Acció Climàtica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els darrers temporals han malmès les zones de cria d’ocells, com ara les de flamencs. Infosa està executant una restauració dels indrets de reproducció de l’única colònia de flamencs de Catalunya. En els darrers anys hi crien entre 3.500 i 4.000 parelles, que després es desplacen a altres zones del Delta per alimentar-se.

Per altra banda també s’estan restaurant colònies de cria d’ocells com la gavina corsa i cap-blanc, xatrac comú, bec-llarg i petit, camallargues, becs d’alena, currocs, ànecs blancs, corriols cama-negres o garses de mar, entre altres. En el cas de la gavina corsa, a principis dels anys 80 estava en perill d’extinció però des que es va establir a les salines de la Trinitat s’ha anat recuperant fins arribar a les 15.000 parelles.

Segons Manel Salvadó, gerent d’Infosa, ha explicat que “no molts parcs naturals a reu del món, ni salines, poden dir que han salvat l’extinció a una espècie. Estem molt orgullosos de poder invertir aquests diners per mantenir aquestes zones de cria i esperem continuar fent-ho durant molts més anys”. Salvadó ha afegit que “hi ha poques activitats econòmiques que generin uns valors ambientals tan positius de cara als ocells com les salines de la Trinitat”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -