14.3 C
Amposta

Ignasi Blanch, Josep Ollé i el Quartet Mèlt presenten una nova creació artística després del confinament

Olivia Newton-John, la famosa protagonista de la pel·lícula GREASE, en fa ressò a les xarxes socials

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’il·lustrador Ignasi Blanch, juntament amb el compositor Josep Ollé i el Quartet Mèlt, crea un vídeo artístic després del confinament. Amb un missatge d’amor a la vida, han presentat una versió de la cançó “Immortality”, inclosa a l’àlbum “Liv On” d’Olivia Newton-John, Amy Sky i Beth Nielsen Champan, il·lustrat per Blanch. La creació del vídeo, tant d’imatge com d’edició, ha anat a càrrec de la periodista Rut Queralt, i de la mescla de so se n’ha encarregat Adrià Martínes.

Aquest projecte naix de la iniciativa d’Ignasi Blanch, qui manté una estreta amistat amb Olivia Newton-John. Blanch és l’il·lustrador del llibre CD solidari “LIV ON”, de l’Olivia Newton-John, i editat per l’editorial Flamboyant. L’estiu passat l’Olivia es va desplaçar a Barcelona per celebrar amb Blanch la sortida del llibre i, un any després, ell ha volgut fer-li un real personal i sincer.

Després del vídeo “Núvols” – creat durant el confinament amb Ollé, Queralt i Oriol Quintana, baríton del Quartet Mèlt – Blanch proposa fer una nova col·laboració basada en la pluralitat i la suma de llenguatges artístics com a base de la creació, partint de la música i acompanyant-la amb il·lustracions. Josep Ollé ha fet un arranjament d’”Immortality” pensat per a la qualitat de les veus del Quartet Mèlt i oferint a la cançó una cadència més propera a un himne, com un cant a la vida i a la memòria dels que ja no hi són. L’edició del vídeo ha lligat aquestes idees en un únic projecte audiovisual, cuidant els detalls per transmetre un missatge d’estima.

El projecte ha arribat a les tres artistes de la cançó original, que l’han valorat amb entusiasme i l’han compartit a les xarxes socials. El seu ressò demostra que l’amor per la cultura i l’art segueix viu, sobretot en uns moments tan delicats com els que estem vivint. L’art i la creació acompanyen les persones, i aquesta és la voluntat del projecte: plasmar visualment com la unió de dibuixos i música esdevé un cant d’esperança.

Ignasi Blanch, il·lustrador i artista plàstic. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va continuar els seus estudis a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d’impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien. Viu i treballa a Barcelona com a il·lustrador. Ha rebut multitud de guardons, com el Premi Crítica Serra d’Or 2006, el Premi Llibreter d’Àlbum il·lustrat 2008.  El 2009 va ser seleccionat a la Biennal de Bratislava per “Alicia i el país de Meravelles”, el 2013 per “Donetes”, tots dos de l’Àngel Burgas i al 2017 per “Podries” de Joana Raspall. És l’únic representant de l’estat Espanyol en el projecte East Side Gallery sobre el Mur de Berlín.  Ha creat el projecte “Humanitzem hospitals” per a fer més amable l’estada als hospitals pediàtrics i recentment ha publicat un llibre amb l’Olivia Newton-John. També ha il·lustrat el darrer llibre de Jordi Cuixart.

 Josep Ollé, músic i compositor. Compagina la seva activitat com a compositor amb la docència a l’Escola Municipal de Música Can Ponsic (Barcelona). Va aprendre sota el mestratge de Bernat Vivancos i Albert Guinovart i ha estat guardonat en diversos premis, entre els quals destaquen “Premis Catalunya de Composició Coral 2013”, el “XXIV Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils 2015” i el “III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català 2019”. 

Quartet Mèlt, un quartet vocal mixt de Barcelona format el 2012. Està format per Magalí Sare (soprano), Ariadna Olivé (contralt), Eloi Fort (tenor) i Oriol Quintana (baix). L’any 2015 van guanyar la 3a edició del concurs de TV3 “Oh happy day”. El 2016 llancen el seu primer disc, Maletes, i el 2017 el disc de nadales Xarrampim!. Actualment fan gira de l’espectacle Imparables, sobre la història de Catalunya en cançons.

Rut Queralt, periodista col·laboradora a la revista ‘Fet a Tarragona’ i una de les creadores del documental ‘Mediterranis’, el primer documental dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 (Treball de Final de Grau). Actualment, està fent pràctiques de Comunicació a l’empresa Controlpack Systems (La Sénia, Tarragona).

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -