14.3 C
Amposta

Gandesa millora l’accessibilitat al polígon industrial La Plana

L'obra, que costarà 600.000 euros, comptarà amb la construcció d'un accés al polígon des de la C-43 i una duplicació de la superfície

El més vist

- Advertisement -
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, i el director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Albert Civit, han signat aquest divendres un conveni per a millorar l’accessibilitat al polígon industrial La Plana, que ajudi a promoure l’ampliació del sector d’activitats econòmiques. El document també preveu l’ampliació de la superfície industrial duplicant-la amb un nou sector, La Plana II, de 25,79 hectàrees l. Com ha apuntat Calvet, “les últimes parcel·les que queden a La Plana ja tenen projectes ferms sobre la taula” i era “més oportuna que mai”, aquesta segona fase. La Plana només compta amb dues parcel·les disponibles, que l’INCASÒL té en procés de comercialització actualment.
Territori està executant actualment les obres de la nova rotonda i la millora de la carretera C-43, amb una inversió de 2,6 MEUR. L’acord signat aquest divendres preveu la formació d’un ramal d’enllaç des de la nova rotonda fins al vial actual del sector la Plana, per a facilitar l’accés al propi polígon i la seva àrea d’influència. Aquesta actuació compta amb un pressupost aproximat de 600.000 euros. Calvet ha apuntat que les obres de millora de la carretera comarcal s’enllestiran entre el mes d’agost i setembre.

- Advertisement -

Calvet ha posat de relleu que en els últims anys “aquest polígon ha tingut inversions importants d’indústries molt consolidades i que s’esperen “inversions d’indústries noves i innovadores”, prova de l’interès per la comarca i aquest polígon que s’ha quedat sense parcel·les per vendre. Les dues últimes tenen projectes ferms sobre la taula. S’obre per tant una segona fase, ampliant amb el sector la Plana II, d’una superfície de 25,79 hectàrees. Es preveu que el seu desenvolupament urbanístic s’executi per fases, adaptant-lo a la demanda real existent.

El conseller també ha visitat aquest divendres a la tarda el sector industrial Catalunya Sud, per conèixer els terrenys on l’empresa Florette està desenvolupant el seu nou projecte d’expansió. El passat mes de juny, Florette va comprar set parcel·les a l’INCASÒL, amb una superfície global de 41.296 metres quadrats, on ja ha començat a construir el seu setè centre de producció. Preveu la seva execució en dues fases, i suposarà una inversió inicial de 13 milions d’euros i la creació de 200 nous llocs de treball directes.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -