14.3 C
Amposta

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre rebran 800.000 euros i n’invertiran 500.000 en llocs de treball

Es tracta d'una ajuda del Govern en 1,5 MEUR per la reactivació econòmica de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, van anunciar el passat divendres que la Generalitat destinarà un total de 1.572.466 euros per començar a donar forma al Pla de reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre i compensar els efectes de la pandèmia del coronavirus. D’aquests més d’1,5 milions, 812.800 euros es vehicularan a través dels consells comarcals del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre (400.000 dels quals provindran de l’IDECE i 412.800 del Departament de Treball), i 551.850 euros a través del Departament de Treball per contractar 38 persones a l’atur.

Aquesta inversió es farà en el marc del Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social que va presentar el Govern català la setmana passada per donar una resposta efectiva i transversal a la crisi derivada de la COVID-19 a Catalunya. “Ara del que es tracta és de distribuir i aterrar aquest pla i definir els projectes a nivell territorial, per tornar a posar el país dempeus amb un model, el de la reconstrucció, que sigui més just, d’igualtat, equitat i equilibri territorial”, ha assegurat Aragonès.

A banda d’aquests imports, el Treball, Afers Socials i Famílies ja ha atorgat 167.816,94 euros a professionals autònoms de les Terres de l’Ebre a través de l’ajut que va posar en marxa el Departament durant la primavera; i 40.000 euros a través de l’IDECE.

Aquest anunci es va fer en el marc d’una reunió entre el Govern català i els agents econòmics i socials del territori que va tenir lloc a Tortosa i a la qual també van assistir els representants dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre.

Segons va destacar el vicepresident en una atenció als mitjans de comunicació, “la col·laboració i l’acció conjunta” entre les administracions i els agents econòmics i socials del territori són “la clau per començar a donar forma al Pla de reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre”. “Una acció conjunta que permet potenciar l’abast territorial del projecte i, sobretot, per accentuar l’eficàcia de les mesures que s’adoptaran i fer del Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social un autèntic pla de país”, va subratllar.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -