14.3 C
Amposta

Fruita i verdura cada dia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa anys que se sap que el consum diari de fruites i verdures és clau per tenir una dieta saludable, però avui dia és va més enllà i inclús es parla dels colors d’aquests vegetals.

Ben cert. Pocs nous axiomes nutricionals tenen tant de pes com el que acabes de dir. Segons l’Organització Mundial de la Salut una de les millors pautes nutricionals que hi ha és menjar uns 400 grams diaris de fruita i de verdures. És ben sabut que els nutricionistes des de fa temps parlen de la ingesta de 4 a 5 racions diàries entre fruita i verdura.

Però recentment un estudi científic revela que la varietat d’aquests productes vegetals és tan important com la quantitat que es mengi. I que una alta varietat diària de fruites i verdures no només està associada amb menjar de manera més saludable, sinó també amb ser una persona activa físicament i tenir un estil de vida més saludable. Circumstància que, indubtablement, redueix el risc cardiovascular i de patir altres malalties com, per exemple, l’obesitat i la diabetis.

Els resultats d’un estudi de la Universitat Rovira i Virgili mostren que la combinació d’una ALTA varietat i quantitat de fruites i verdures és més important per aconseguir una ingesta adequada de fibra i micronutrients -i millorar la qualitat de la dieta- que només quan es fa amb una dieta elevada en varietat o en quantitat; i això és així especialment en persones amb alt risc cardiovascular, que és sobre les quals s’ha elaborat l’estudi.

Segons el codi nutricionista, les fruites i les verdures segons el color, es poden agrupar en cinc categories: vermell, morat/blau, taronja/groc, verd i blanc. Aquests colors reflecteixen combinacions específiques de nutrients i compostos fitoquímics.

El consum d’almenys una fruita o verdura de cadascun d’aquests grups de color és una manera senzilla d’assegurar un consum elevat i variat de fruites i verdures cada dia.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -