14.3 C
Amposta

FMG Music fusionarà música i art plàstic de Sabala en la presentació del seu tercer disc a la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El mestissatge entre música i art plàstic, una de les singularitats més característiques del grup FMG Music, es tornarà a posar de manifest el proper dissabte 22 de febrer en la presentació del tercer disc de la banda, Gotita a gota; una presentació en format concert audiovisual que tindrà lloc a les 19:30 hores a l’Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita i en la qual l’eclèctica banda de les Terres de l’Ebre interpretarà totes les cançons del disc nou, i d’altres d’anteriors, acompanyades per la projecció, en pantalla gran, del seu corresponent videoclip. “És com recuperar l’essència del cinema mut, quan les pel·lícules es veien acompanyades de música en directe”, explica Fernando Martínez García (FMG), vocalista, guitarra i autor de les lletres del grup. És precisament en aquests videoclips, un per cada tema, on queda reflectida aquesta especial fusió de música i art plàstic.

FMG, a banda de músic és també artista plàstic i aquests videoclips,­­ a més d’acompanyar les cançons, serveixen també per projectar el seu particular univers artístic i el de la seua companya, la també artista Elisabeth Sabala, un univers forjat en una antiga granja de bous de Masdenverge, on s’hi van instal·lar fa gairebé vint anys. Així, els quadres coloristes i picassians de Sabala, amb les seus dones madures i grassonetes, i les pintures i escultures més esquemàtiques d’FMG serveixen d’escenari oníric a uns videoclips on els tres músics apareixen amb barrets i instruments tunejats.

FMG Music va començar amb FMG en solitari el 2010, component, interpretant i dibuixant les seues  cançons, però el projecte s’ha ampliat amb la incorporació de David Vallés (Sant Carles de la Ràpita) a la bateria, i Gabi Puig (Els Muntells) al baix. Les lletres continuen sent cosa d’FMG qui assegura que les composa igual com dibuixa. “Són més aviat associacions d’idees que no segueixen un fil lineal i que busquen sorprendre”, apunta, tot precisant que són en castellà i anglès. Parlen d’amor, de moments, de vida quotidiana, tot amb una certa crítica social i molt de sentit de l’humor. El ritme és eclèctic amb clares aproximacions a l’indie sense defugir cap estil musical, a excepció del flamenc o la música folk.

Gotita a gota és el tercer disc d’aquesta banda i arriba després de Por ti (2017) i No tengo perdón (2019). En el concert del proper 22 de febrer es podran sentir i veure cançons dels tres àlbums. L’entrada és gratuïta.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -