14.3 C
Amposta

Èxit del Seminari de Restauració de la Ribera d’Ebre en col·laboració amb l’Escola de Cuina Villa Retiro

Catorze professionals del sector han aprofundit en tècniques d’aprofitament i cuina al buit per impulsar la gastronomia local

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

El Seminari de Restauració de la Ribera d’Ebre, organitzat pel Consell Comarcal en col·laboració amb l’Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta, ha finalitzat amb èxit després de set sessions formatives destinades a millorar la competitivitat de la restauració local. La formació, impartida per Cinta Curto, de l’equip del xef Fran López, ha posat el focus en la cuina al buit i en tècniques per optimitzar recursos i aprofitar productes de proximitat.

El curs, que es va dur a terme del 13 de gener al 18 de febrer, ha comptat amb la participació de 14 professionals de diversos restaurants de la Ribera d’Ebre i ha abordat tres grans àmbits: organització i “mise en place” a la cuina, cuina al buit i tècniques culinàries, i gestió de mermes i aprofitament de productes. Els participants han treballat amb ingredients de temporada del territori i han après com integrar-los en menús gastronòmics i diaris adaptats a les necessitats del sector.

Un dels moments més destacats del seminari ha estat la creació d’una hamburguesa de clotxa feta íntegrament amb productes locals, demostrant com la tradició i la innovació poden anar de la mà per oferir propostes sostenibles i atractives.

Meritxell Paladella, tècnica de suport al sector agroalimentari del programa Treball a les Comarques, ha valorat la col·laboració entre sectors com un element clau per dinamitzar l’economia local i posar en valor els productes del territori. Per la seva banda, Jordi Gil, del restaurant pizzeria Missamaroi de Tivissa, ha destacat la rellevància de la formació per actualitzar coneixements i modernitzar processos.

La professora Cinta Curto ha subratllat que el principal objectiu del curs ha estat impulsar el territori i ajudar els restauradors. Segons Curto, el seminari ha permès optimitzar processos i fomentar una relació més estreta entre productors i cuiners per garantir un sistema sostenible.

L’èxit d’aquesta edició reafirma el compromís del projecte Ribera d’Ebre VIVA i Degusta Ribera d’Ebre per enfortir la restauració local i promoure sinergies sostenibles entre productors i restauradors.

Èxit del Seminari de Restauració de la Ribera d’Ebre en col·laboració amb l’Escola de Cuina Villa Retiro

Redacció M.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -