14.3 C
Amposta

Esquerra-Tortosa Sí reclama l’aturada de tots els trens a l’Aldea

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra-Tortosa Sí presentarà una moció al ple de l’Ajuntament del pròxim dilluns per reclamar una millora del servei ferroviari a l’estació de l’Aldea, l’estació central de les Terres de l’Ebre. Concretament, el text de la moció planteja que s’inicien les negociacions necessàries amb Renfe per a garantir l’aturada de tots els combois, en ambdós sentits de la marxa, inclosos els de velocitat alta, actuals i futurs. “La ciutadania de l’Ebre ens trobem en una posició clarament desfavorida respecte d’altres territoris del país quant a mobilitat i aquest és un dels factors que provoca la pèrdua de població”, ha lamentat el portaveu d’Esquerra, Xavier Faura.

La presentació de la moció arriba després que la Generalitat hagi fet públic que podria deixar de subvencionar l’Euromed entre l’Aldea i Barcelona una vegada entre en funcionament la doble via entre Vandellòs i Tarragona, un servei que es va posar en marxa el 2016 per cobrir el deficient servei ferroviari a l’Ebre, on hi ha trens que tarden 2 hores i 51 minuts en recórrer el trajecte entre l’Aldea i Barcelona.

Durant els últims tres anys, des de l’estació de l’Aldea en direcció Tarragona i Barcelona s’han venut prop de 140.000 bitllets, per tant, tot i el servei irregular de l’Euromed constatem que és un servei molt demandat per la ciutadania ebrenca. “La situació és especialment greu perquè tot apunta que una vegada entre en funcionament la doble via, l’Euromed circularà per la línia de l’AVE, de tal manera que si desapareix el servei Euromed les Terres de l’Ebre, no tindrem comunicació amb l’estació de Camp de Tarragona, ja que els trens regionals, rodalies o Talgo es mantindran per la línia de la costa”, ha assenyalat Faura.

Per tal de mantenir l’Euromed i aconseguir que tots els combois que circulen per l’estació de l’Aldea s’hi aturen, Esquerra-Tortosa Sí proposa que l’Ajuntament tortosí lidere aquesta reivindicació a la Taula de Mobilitat, que es reunirà d’aquí a uns dies, i demane a la resta d’ajuntaments ebrencs que se sumen a aquesta petició, així com a la plataforma Trens Dignes. La moció també proposa que es demane a la Generalitat que col·labore amb les institucions del territori per aconseguir aquestes reivindicacions.

D’altra banda, Esquerra-Tortosa Sí presentarà una altra moció per renovar els convenis reguladors de les entitats municipals descentralitzades (EMD), convenis que actualment estan caducats i es troben prorrogats. En el cas de Jesús, el conveni està prorrogat des del 19 de gener de 2018, mentre que els de Campredó i Bítem ho estan des del 4 de febrer de 2019. “Ens consta la voluntat de les EMD de renovar aquests convenis i, com a mínim, l’EMD de Campredó va iniciar els tràmits de renovació sense obtenir cap resposta favorable per part de l’Ajuntament”, ha manifestat el portaveu del grup municipal d’Esquerra-Tortosa Sí.

Esquerra Republicana-Tortosa Sí considera que és necessari dotar de seguretat els recursos econòmics dels ajuntaments dels pobles de Tortosa per tal que puguin complir adequadament amb les seues competències. La moció també reclama fixar un calendari per poder establir un nou marc de relació per a l’any 2020.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -