14.3 C
Amposta

Els Premis Emprèn de la Diputació guardonen l’espai familiar multiaventures d’Horta de Sant Joan

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja hi ha projectes guanyadors dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona, convocats anualment per aquesta institució per fomentar l’esperit emprenedor i la innovació i promoure l’ocupació i l’economia del territori amb la creació de noves empreses. Es tracta de l’espai familiar multiaventures El Racó de l’Esquirol, d’Horta de Sant Joan (categoria Turisme, cultura i experiències); la iniciativa de monitorització fetal a través d’un cinturó, Belty/Treematernity, de Tortosa (Salut i esport); l’empresa de nutracèutics i suplements nutricionals per a animals de companyia Kainkun Care, de Reus (Tecnologia i innovació); la marca de cosmètica natural sense envàs Botànica, cosmètica conscient, de Montblanc (Eficiència energètica i sostenibilitat), i la cooperativa d’habitatges i locals socials La Titaranya, de Valls (Economia social).

Aquesta 7a edició dels Premis Emprèn ha reconegut també altres iniciatives empresarials de les diferents categories: el marketplace per localitzar esdeveniments Caigo, de la Pobla de Mafumet; l’espai cerveser Twins Craft Beer, de Tarragona; l’aplicació Gastrocat Experience, d’Altafulla; el marketplace de sanitat privada Medi Admin Proyectos, de Santa Bàrbara; la plataforma d’e-commerce de producte fresc Al Mercat, de Tarragona; l’empresa de fabricació i venda de peces de roba i complements fabricats a mà Sumi, de la Secuita; l’empresa de gestió forestal Grimauet Treballs forestals, de Valls, i l’app per a usuaris i professionals dels centres residencials Keep in Touch, dels Muntells.

En total, s’han premiat tretze projectes empresarials nascuts a la demarcació de Tarragona. Els projectes guanyadors de cada categoria han rebut 5.000 euros cadascun. D’altra banda, les iniciatives que han rebut el reconeixement obtenen 1.000 euros cadascuna. Uns i altres rebran assessorament tècnic durant un any per part de la Diputació de Tarragona o de les seves entitats col·laboradores.

Les persones representants d’aquestes iniciatives han recollit el guardó aquest dijous a la tarda, en un acte celebrat a l’espai El Seminari, de Tarragona, i presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, acompanyada del diputat d’Ocupació i Emprenedoria, Francesc Barbero. A l’acte també hi han assistit els diputats de la Diputació Marta Blanch, Imma Costa i Salvador Ferré. Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que des de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona es duen a terme per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, Noemí Llauradó ha destacat “la contribució d’aquests guardons a la generació d’ocupació de qualitat al nostre territori”. Al mateix temps, ha indicat que els Premis Emprèn se sustenten en “valors que ens marquen el camí a seguir pel que fa a l’assoliment d’una economia competitiva i alhora més justa i socialment responsable”.

Des de l’any 2013, el certamen ha impulsat gairebé més de 120 projectes empresarials al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Neix la Jornada ‘Connect@: Treball i talent’, nou punt de trobada emprenedor

El lliurament dels Premis Emprèn s’ha dut a terme com a colofó de la primera ‘Jornada Connect@: Treball i talent’, on una seixantena d’entitats públiques i privades han exposat els seus projectes en aquest espai de trobada i networking organitzat per la Diputació de Tarragona. La iniciativa, que preveu tenir continuïtat d’ara en endavant, té com a objectiu donar a conèixer i posar en valor els programes que desenvolupen les entitats locals en aquest àmbit, i alhora, donar visibilitat a la comunitat emprenedora del territori.

Durant la jornada, el creador i director de l’Imagine Silicon Valley, Xavier Verdaguer, ha realitzat una ponència sobre ‘actitud emprenedora’. Seguidament hi ha hagut tres taules rodones amb la participació d’entitats locals per poder compartir recursos, programes i activitats. Els temes de debat han estat l’ocupació, l’emprenedoria i el món de les startups i empreses escalants. Entre les startups i el conjunt de les empreses expositores de la jornada s’ha dut a terme un concurs de Pitch, on el responsable d’un projecte emprenedor el presenta de manera breu i resumida.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -