14.3 C
Amposta

ERC exigeix al govern espanyol una resposta ràpida per protegir el reg dels Guiamets

La moció, a més de sol·licitar el finançament, exigeix que les obres es completin abans del 30 de juny per garantir l'aprovisionament d'aigua per a la pròxima temporada de reg

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El senador republicà Jordi Gaseni ha presentat una moció a la Comissió de Transició Ecològica de la Cambra, instaurant una demanda urgent al govern espanyol per aportar 12 milions d’euros destinats a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Aquest finançament té com a objectiu principal executar obres d’emergència vitals per a garantir el reg dels Guiamets. Entre aquestes accions, es destaca el segellat de l’embassament i la instal·lació de canonades per a l’aprovisionament d’aigua des del riu Ebre.

En la seva justificació, Gaseni ha subratllat la importància crucial d’aquesta intervenció, no només per satisfer les necessitats hídriques de la zona sinó també per salvaguardar el futur de l’agricultura local. Aquesta sol·licitud, que arriba en resposta a la demanda de la Comunitat de Regants del Baix Priorat, té com a objectiu evitar una crisi agrícola imminent.

La Comunitat de Regants, que rega aproximadament 2.000 hectàrees a la Ribera d’Ebre i el Priorat, ha experimentat pèrdues econòmiques superiors als 29 milions d’euros el passat any, arran de la incapacitat de regar durant el 2023. Això, segons Gaseni, posa en perill la viabilitat de les explotacions agrícoles i la continuïtat de la vida rural als pobles afectats.

Jordi Gaseni, senador d’Esquerra Republicana, al Senat

“Sense reg de suport, no hi haurà agricultura ni pagesia, i, per tant, no tindrem gent vivint als pobles”, ha afirmat el senador. A més, ha assenyalat que aquestes obres no només serviran per afrontar la crisi actual sinó que també funcionaran com a mesura preventiva davant de futures eventualitats, assegurant la resiliència i sostenibilitat del sector agrari regional.

La moció, a més de sol·licitar el finançament, exigeix que les obres es completin abans del 30 de juny per garantir l’aprovisionament d’aigua per a la pròxima temporada de reg. Aquesta urgència té com a finalitat principal mantenir la continuïtat de l’activitat agrícola i la supervivència de les plantacions en perill.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -