14.3 C
Amposta

Endesa vol allargar la vida de les nuclears per risc a un “dèficit energètic”

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El Independiente.- El Govern prepara la presentació del pla nacional integrat d’energia i clima, el full de ruta amb la qual planificarà quines tecnologies s’utilitzaran en les pròximes dècades per a produir electricitat. Això és, una orientació de quan s’anirà prescindint en el sector del carbó, del gas, de la nuclear… cap a un futur enterament renovable, segons informa el periodista David Page a El Independiente.

L’Executiu de Pedro Sánchez, en la corda fluixa després de veure tombats en el Congrés els Pressupostos de l’Estat per a aquest any, pretén portar el pla energètic al Consell de Ministres de la setmana vinent per a poder remetre-l’hi a la Comissió Europea (que ho porta esperant des de la data límit inicialment prevista del passat 31 de desembre).

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja ha confirmat que en aquest pla s’inclourà una clara aposta per les renovables (amb l’objectiu d’arribar en una dècada a un 70% de la producció elèctrica), la previsió orientativa de tancaments de totes les centrals nuclears entre 2025 i 2035, i que les centrals de carbó començaran el tancament en 2020 i completaran la seva desaparició al llarg de la dècada vinent. Les plantes de gas continuaran en marxa mentre serveixin per a garantir la transició cap a les renovables.

Davant aquesta perspectiva, Endesa alerta que aquest pla del Govern haurà de poder revisar-se de manera permanent en funció de com evolucioni el sector. “El pla ha de tenir capacitat d’adaptació a les circumstàncies del futur. És molt bo tenir un pla, però no pot estar escrit en pedra”, va alertar el conseller delegat d’Endesa, José Bogas, en la seva intervenció aquest dimecres en la 16a Trobada del Sector Energètic organitzat per IESE i Deloitte.

I és que Endesa calcula que l’actual situació de sobrecapacitat d’electricitat,  (la que pot produir-se en qualsevol moment i a voluntat –nuclear, gas i carbó, singularment-, enfront de la forçosa intermitencia de les renovables) començarà a convertir-se en dèficit a partir de 2025, casualment quan previsiblement arrencaran els tancaments de centrals nuclears.

Seguix llegint la nota: https://bit.ly/2tpuL6G

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -