14.3 C
Amposta

En marxa la formació en primers auxilis als centres educatius de l’Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a través del Servei d'Urgències Municipal (SUM) i amb la col·laboració del Centre d'Atenció Primària, ha posat en marxa aquest mes de novembre diverses accions formatives en primers auxilis als centres educatius i públics de la població

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Els primers a rebre la formació de primers auxilis foren els professors de l’Institut Candelera i a continuació durant tot el mes, s’està formant als alumnes. Les accions formatives van a càrrec de la infermera de referència dels centres educatius al CAP, les infermeres del SUM i ensenyen com fer una reanimació cardiopulmonar correctament, la maniobra d’Heimlich en cas d’ennuegament i altres accions d’atenció immediata en altres tipus d’accidents com ara ferides, fractures o hemorràgies.

El mateix que es fa a l’institut, posteriorment també es farà a la Llar d’Infants Xerinola i l’Escola Sant Jordi, amb l’afegit que a l’escola disposen d’un desfibril·lador DEA, per la qual cosa, també es faran pràctiques de com s’ha d’utilitzar i en quins casos. En aquest cas, la formació només serà impartida per infermeres i tècnics del SUM.

Un cop finalitzada la formació als centres educatius i després d’haver fet un sondeig entre el personal dels diversos departaments municipals, s’impartirà formació en 1rs auxilis i utilització del DEA entre els treballadors municipals, ja que en alguns edificis i equipaments municipals es disposa de desfibril·ladors.

Menció a part mereix el cos de la Policia Local, el qual rebrà una formació més exhaustiva, donat que els agents d’aquest cos són sempre els primers a arribar al lloc de les emergències i en molts casos, han de col·laborar estretament amb els tècnics i infermeres del SUM en l’atenció de víctimes d’accidents, siguin domèstics o de trànsit o altres emergències.

L’objectiu de l’Ajuntament, és tenir al nombre més gran d’habitants possible, formats en primers auxilis perquè en cas d’emergència tothom sàpiga què ha de fer, com ha de donar la primera assistència, com activar els serveis professionals, i sobretot el què no s’ha de fer, que de vegades és més important encara per evitar mals majors en la víctima.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -