14.3 C
Amposta

Els sindicats ebrencs reivindiquen els plans i protocols d’igualtat a les empreses

Una cinquantena de persones es van aplegar a Tortosa en l'acte sindical del 25N, Dia per l'Eliminació de la violència masclista

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Representants dels sindicats CCOO, UGT i USOC a les Terres de l’Ebre reivindiquen la implementació dels plans d’igualtat a les empreses que han de prevenir l’assetjament sexual i per raons de gènere en l’àmbit laboral. Tot i que les empreses de més de cinquanta treballadors estan obligats a tenir-los, no hi ha indicadors ni dades oficials sobre les companyies que els tenen, així com tampoc pel que fa als protocols d’actuació que han de tenir petites, mitjanes i grans empreses. En l’acte reivindicatiu que han convocat a Tortosa pel Dia per a l’Eliminació de la violència masclista a Tortosa s’hi ha concentrat unes cinquanta persones, també l’alcalde Jordi Jordan i els representants del govern municipal.

Cinta Baranda d’UGT, Maribel Pinyol d’USOC i Tere Guimerà de CCOO llegint el manifest dels sindicats del 25-N. ACN

Com ha defensat Cinta Baranda, responsable de les polítiques de la dona de la UGT a les Terres de l’Ebre, el camí “cap a la tolerància zero” passa pel compromís de les empreses amb aquests protocols i plans d’igualtat, i perquè siguin “efectius” per garantir “espais tranquils” de treballs a les dones.

La falta de dades i d’indicadors és una de les principals reivindicacions sindicals d’aquest 25-N. “Hem de saber com estem i cap on anem”, ha defensat Maribel Pinyol, responsable d’Igualtat de la USOC a l’Ebre. “No sabem el nombre d’empreses que el tenen, falten dades per saber i és molt important que l’administració recopili aquesta informació”, ha reclamat la portaveu d’USOC.

Les representants sindicals també han lamentat que “en molts casos”, aquests plans d’igualtat les empreses els fan per obligació, “es negocien, s’aproven”, però “es deixen al calaix”. “Queden en un no res, i per això demanem comissions que siguin més rígides a l’hora de fer-ne seguiment”, ha afegit Tere Guimerà, secretària de Dones de CCOO Terres de l’Ebre.

Al territori, UGT, CCOO i USOC han celebrat que tot i un teixit empresarial de pimes, cada vegada hi ha “més empreses petites que se sumen i implanten aquests plans d’igualtat”, moltes encara que no els obligui la normativa perquè tenen menys de cinquanta treballadors. Guimerà també ha recordat a les víctimes de violència masclista que poden acudir al sindicat per trobar “suport i ajuda” a través de la xarxa de Portes Violetes. “Que no tinguin por, que estem per ajudar-les”, ha recordat. El manifest que s’ha llegit davant de la seu dels sindicats a la capital ebrenca ha incorporat el lema ‘S’ha acabat’ sorgit del cas d’assetjament a una jugadora de la selecció de futbol espanyola i les reivindicacions de les esportistes.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -