14.3 C
Amposta

Els pescadors de les Cases d’Alcanar denuncien les restriccions europees que amenacen el sector

El sector reclama que les institucions europees revisin les mesures proposades i busquin un equilibri entre sostenibilitat i viabilitat econòmica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns, la plaça Sant Pere de les Cases d’Alcanar ha estat escenari d’una concentració del sector pesquer, acompanyats pel veïnat, per denunciar les noves restriccions proposades per la Unió Europea. Aquestes mesures, que volen limitar la pesca d’arrossegament a només 27 dies a l’any, són vistes pels pescadors com una “sentència de mort” per al sector.

«Sense pescadors, les Cases deixen de ser les Cases»

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha mostrat el seu suport incondicional als pescadors, subratllant que aquestes polítiques posen en perill l’economia local i la identitat marítima del municipi. «Aquestes mesures són inassumibles per a les nostres famílies. Sense pescadors, les Cases deixen de ser les Cases. Aquesta és una lluita de tot el municipi», ha declarat Roig.

La regidora Mar Sancho ha destacat l’arrelament cultural de la pesca i ha criticat la falta de diàleg de la Unió Europea afirmant que «Els pescadors són el cor de les Cases. Les mesures desproporcionades no només afecten les famílies, sinó també el comerç i la restauració».

«Diem prou. Defensem la nostra pesca catalana»

Raül Ribot, secretari de la confraria de pescadors, va llegir el manifest recordant que la pesca d’arrossegament representa el 60% de les vendes a llotja, i la flota catalana ha caigut un 50% en els darrers anys. «La manca de peix és responsabilitat de la sobrepesca històrica, però les mesures actuals no garanteixen sostenibilitat ni viabilitat econòmica», ha lamentat. A més, Ribot ha afegit que «el motiu és la desil·lusió d’una normativa que fa perdre les ganes de continuar».

El sector reclama que les institucions europees revisin les mesures proposades i busquin un equilibri entre sostenibilitat i viabilitat econòmica. «Estem totalment compromesos amb la preservació dels recursos marins, però necessitem polítiques que ens permetin continuar treballant dignament» afegia Ribot.

Els pescadors han exigit la revisió de les restriccions i el suport del govern català per defensar la pesca tradicional i sostenible al Mediterrani. “Diem prou. Defensem la nostra pesca catalana“, han clamat durant l’acte.

Finalment, Frank Pérez, delegat territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha expressat el seu suport al sector pesquer i ha criticat durament les decisions de la Comissió Europea. «Sempre estarem al costat del sector pesquer i ens oposarem frontalment a aquestes mesures, que m’atreviria a dir que s’han pres amb alevosia i nocturnitat. Són decisions que ignoren la realitat i les dades que aporta l’Institut Icatmar, el qual demostra que no són vàlides. Cal una anàlisi rigorós i una rectificació immediata d’aquestes polítiques, que suposen una sentència de mort per al sector». Pérez també ha destacat l’impacte econòmic i social d’aquestes mesures, destacant que «aquest sector genera molts llocs de treball, directes i indirectes, i aquestes decisions podrien provocar-ne la desaparició definitiva».

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

La pesca marítima cau a la meitat en una dècada i les embarcacions se situen per primer cop per sota de les 600

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -