14.3 C
Amposta

Els municipis de les Garrigues i el Segrià tornaran a estar inclosos en el Fons Nuclear

ERC registra una esmena en solitari per recuperar que la governança recaigui en tots els municipis del Penta 1

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

ERC, PSC i Junts han presentat una esmena a la llei de Mesures d’acompanyament dels pressupostos per corregir un dels “errors” que Junts i PSC van provocar amb la modificació del Fons de Transició Nuclear impulsada a finals de l’any passat. Encara que els tres grups han presentat les esmenes per separat totes tres aposten per la modificació en els mateixos termes. Per tant, es tornaran a incloure, com ja era inicialment, els 19 municipis de les Garrigues i el Segrià, que n’havien quedat exclosos amb la modificació.

D’aquesta manera, del Fons de Transició Nuclear se’n podran beneficiar tots els municipis que estiguin a un radi de 30 quilòmetres de les centrals nuclears, i no només els de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Una altra esmena presentada aquest divendres a la llei de Mesures és per plasmar l’increment fins al 50% del topall del Fons Nuclear, de manera que la meitat dels ingressos de l’impost es destinin a nodrir el fons.

El que es manté és la discrepància sobre qui ha de manar sobre aquests diners. Esquerra vol aprofitar la llei de Mesures amb l’objectiu d’intentar canviar la governança del fons. Els republicans lamenten que es donés poder de decisió a Ascó i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en detriment de la resta de pobles integrats en el Penta 1, que voldrien que tinguessin el mateix pes, al costat, també, del Govern, els consells comarcals i els agents socials del territori.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -