14.3 C
Amposta

Els alcaldes d’Arnes i Prat de Comte demanen a Salut que es reobrin els seus consultoris

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ambdós alcaldes i el cap de l’oposició d’Horta de Sant Joan també insten a l’atenció total i continuada del CAP d’Horta de Sant Joan i que recuperi tots els serveis que es prestaven Joaquim Miralles, alcalde d’Arnes, Juanjo Malràs, alcalde de Prat de Comte, i Joaquim Ferràs, cap de l’oposició d’Horta de Sant Joan, han sortit al pas després d’haver estat coneixedors de la reorganització en el retorn de l’activitat als CAP i consultoris locals a través d’una nota de premsa del Departament de Salut.

Per això, tots tres s’han mostrat molt sorpresos per la “falta de sensibilitat del Departament de Salut amb el territori” i han reclamat “la reobertura total del CAP d’Horta de Sant Joan”. “A la zona sud de la comarca de la Terra Alta, ens trobem que, tant Arnes com Horta, estan a més de 30 minuts de distància amb el CAP més proper el de Gandesa”, ha apuntat Miralles. “A Prat de Comte, a més de la distància, tenim l’agreujant de no comptar amb transport públic per poder arribar-hi”, ha reclamat Malràs.

A més, es tracta de zones amb una població cada cop més envellida, la qual asseguren que necessita més atenció i facilitat de mobilitat per poder ser atesos. Per això “des de Junts per Catalunya reclamem que el CAP d’Horta de Sant Joan torni a estar operatiu tal i com ho estava abans de la Pandèmia de la Covid-19”, han afirmat tots tres.

Degut a la emergència sanitària pel COVID-19, els consultoris mèdics locals d’Arnes i Prat de Comte van deixar de prestar servei als municipis per centralitzar l’atenció al CAP de Gandesa. “Ara, que hem entrat en la fase 3, i amb les bones estadístiques de la comarca i d’aquests dos municipis en especial, amb zero afectats, demanem la reobertura dels consultoris mèdics locals en les mateixes hores i dies de la setmana”, reclamava Miralles, afegint que “s’ha de donar servei als veïns i veïnes de tots els municipis i que no hagin que desplaçar-se innecessàriament fins a una altra població per poder ser atesos”.

“Som conscients que s’ha realitzat algunes proves puntuals al consultori quan ha estat necessari, però cada cop són més les necessitats dels nostres veïns” ha dit Malràs. “A més d’aquestes actuacions, s’ha de restablir el més aviat possible l’activitat amb tota normalitat d’aquests consultoris mèdics locals, deguda la gran necessitat que tenim”, ha conclòs.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -