14.3 C
Amposta

Els 90 anys de la II República

La desconfiança dels ciutadans als partits polítics i institucions, propicien la no participació en actes com els de dissabte de celebració de la II República a Amposta, entre altres factors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La república és una ideologia i una teoria política que vol governar un país, una ciutat o un poble com una cosa pública compartida amb la ciutadania i no només amb una classe social o política. Avui els reptes de futur estan marcats per les transformacions de la decadent globalització i és més necessari que mai recordar de la constitució de la República de l’any 31 els valors: fraternitat, igualtat i llibertat, que varen ser una guia de la relació que havien de tenir els treballadors de totes classes i condicions en un règim de llibertat, justícia i aconfessional.

El dissabte dia 10 es va celebrar a la plaça del mercat d’Amposta els noranta anys de la II república, l’acte en contra d’algunes comunicacions errònies no va ser convocat per secretari del PCCC Sr. Santin sinó per CIUTADANS PER LA REPÚBLICA on estaven adherits ERC, PCPC, EUC, Terres de Germanor, Terres de fraternitat i comitè Unitari de Pensionistes i Jubilats de les Terres de l’Ebre. Tots ells es varen reunir per fer el manifest i consensuar aquesta celebració que segons la previsió havia de tenir més participació de la qual va tenir. Aquesta setmana passada la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre va programar el confinament comarcal a tot el Territori a causa de la pujada de casos de Covid i la mobilitat entre comarques va ser cancel·lada, per tant els ciutadans que no eren del Montsià no van poder accedir a l’acte, per responsabilitat envers la resta de la ciutadania, un gran contratemps per l’afluència d’aquest.

Tot i que no se sabia el confinament sabem que al territori les últimes conteses electorals ERC va guanyar a tot el territori i Amposta varen tenir la majoria absoluta amb Tomàs al capdavant, Per aquest motiu faig aquesta reflexió, dels convocants adherits aquesta convocatòria els que podien aportar més gent a l’acte eren ERC primera perquè l’acte era al seu municipi i segona perquè són els més estructurats en l’àmbit de territori i s’ha de recordar que estaven adherits, l’absència de polítics notables del municipi com l’alcalde ens fa pensar que ho va considerar un acte menor i ho va transmetre al partit, tampoc se n’exclouen els votants que varen votar als republicans o pel que sembla tampoc varen cooperar molt els jubilats atesa la participació, una vintena de persones, i fa pensar que avui en dia el funeral és més important que la persona morta, l’envàs més persones, que el contingut i l’aparença més que del que realment som, estem immersos en la cultura de l’envol tori per ser els més notables i macos de tots i en això els polítics no hi estan exclosos. El que més representa tot això és una expressió menorquina que diu, No es pot anar pel món predicant consciència i venent vinagre. Aquestes convocatòries unitàries han de seguir un patró, la unitat d’acció no es Predica es Practica. La seva salut (de les convocatòries) depenent de l’alçada de les organitzacions polítiques que intervenen en elles i segons l’alçada són correctes o no. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -