14.3 C
Amposta

El tortosí Jaume Carot, rector de la UIB, assumeix la presidència de la Xarxa Vives

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot Giner, agafa el relleu de la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) en substitució de Vicente L. Navarro de Luján, rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Els pròxims sis mesos, Carot estarà al capdavant de la institució d’acord amb el calendari rotatiu de presidències.

Durant la presidència de Carot està previst que es publiqui l’estudi “Formació universitària sènior. Informe sobre l’impacte social en l’estudiantat”, una recerca que ha estat coordinada pel Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives i que formarà part de la col·lecció Política Universitària de la institució. En el marc del programa d’Igualtat de Gènere, al mes de setembre s’ampliarà la col·lecció Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere, amb la publicació de cinc noves obres. També es presentarà l’informe La perspectiva de gènere en docència i recerca a les universitats de la Xarxa Vives.

En el programa d’Estudiants es desenvoluparà la fase d’anàlisi de dades de l’informe Via Universitària (2020-2022), que té per objectiu analitzar la trajectòria i condicions de vida de la població estudiantil universitària. Així mateix, tindran lloc les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, així com l’organització de la Lliga de Debat Universitària, que aquesta edició acollirà la Universitat Autònoma de Barcelona.

En l’àmbit de Llengua, al mes de novembre la Universitat de València serà amfitriona d’un Fòrum Vives sobre Política Lingüística Universitària. Així mateix, hi ha programades altres jornades Fòrum Vives arreu del territori, com la Trobada de Síndics de Greuges i Defensors Universitaris (Universitat de Lleida) o la IX Jornada d’Igualtat de Gènere (Universitat de Girona).

Jaume Carot Giner és catedràtic de Física Teòrica de la UIB. La seua recerca ha estat centrada en l’àmbit de la teoria de la relativitat general. Ha estat investigador honorari a la Universitat d’Aberdeen (Regne Unit) i també ha realitzat diverses estades de recerca al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Portugal. A la UIB ha ocupat els càrrecs de vicerector d’Investigació i Postgrau (2013-2017) i vicerector de Recerca i Internacionalització (2017-2019). El 2015 va ser elegit membre del comitè executiu de la comissió sectorial R+D+I de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), institució on també ha estat membre del grup de treball per a l’Agenda Ibèrica del Coneixement i l’Educació Superior (2018-2019). En l’àmbit europeu, ha format part del grup d’experts RIS3 de l’Associació Europea d’Universitats (2017-2019).

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua. Lidera serveis per a universitats amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió universitària transfronterera de l’Europa Mediterrània.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -