14.3 C
Amposta

El Tancat de Codorniu d’Alcanar ampliarà les instal·lacions per millorar l’oferta turística

La Comissió d'urbanisme aprova la modificació del planejament d’aquesta finca emmurallada d'Alcanar amb una masia del segle XIX que va ser residència d’estiu d’Alfons XIII

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre ha aprovat definitivament la modificació del planejament del Tancat de Codorniu, a Alcanar, per permetre’n l’ampliació amb la incorporació d’una finca veïna, així com la implantació de noves habitacions, un nou pavelló com a sala de celebracions i un aparcament exterior de 100 places.

El Tancat de Codorniu, situat al sud del nucli d’Alcanar, és una finca de 40.000 m² de superfície, amb una explotació activa de 2.500 tarongers. Els seus trets més distintius són una muralla de pedra de més de 900 metres de longitud i entre 2 i 3 metres d’alçada, així com una masia del segle XIX que va ser residència d’estiu del rei Alfons XIII. La masia es va rehabilitar com a destí de turisme rural amb 12 habitacions, que es complementa amb una piscina i un pavelló per a celebracions i banquets. L’accés al conjunt és un camí veïnal d’uns 3,5 metres d’ample.

La modificació del Pla especial que ara s’aprova reconeix les edificacions existents; possibilita la incorporació d’una finca veïna, situada entre el recinte actual de l’hotel i la carretera N-340, per millorar l’accessibilitat al conjunt, i permet nous usos complementaris i construccions. No obstant això, vetlla per ordenar el conjunt de manera harmònica, preservant el seu caràcter rural i les característiques arquitectòniques i històriques de l’emplaçament.

Així, es preveu la creació a la finca que s’incorpora d’un nou camí públic d’accés, més curt, però més ample que elimina el revolt, substituint-lo per un traçat recte de 6 metres des de la carretera. També a la nova finca es construirà un aparcament exterior de 100 places.

Pel que fa a les noves edificacions, es proposa un increment de 2.087 m² de sostre construït, dels quals uns 1.020 seran sota rasant. En concret, es construiran tres pavellons entre els tarongers, integrats amb els camps, amb 18 habitacions que ja estaven previstes al planejament vigent, però mai s’havien desenvolupat, igual que una piscina també entre els arbres fruiters. Es restaurarà l’actual Torre de l’aigua com una habitació especial i es construirà un pavelló, independent de l’hotel com a sala de celebracions, en la part exterior de la finca, realitzat amb fusta i vidre.

Quant a les construccions existents, es creen 4 habitacions d’hotel a l’edifici annex a la Torre de l’aigua i s’admet l’ús hoteler de l’edifici de la Bassa de Rec com a dormitori. En total, el nombre màxim d’habitacions es fixa en 39. En tot el conjunt de la finca, s’afegeixen com a usos complementaris admesos els de bar, restaurant, saló de banquets i ball, spa, esportiu i aparcament.

Pel que fa a les mesures d’integració paisatgística, a més de la limitació de les zones pavimentades es preveu el manteniment de la trama de mosaics agrícoles i una ocupació de la finca amb construccions d’un màxim del 10%. Igualment, els materials de construcció empraran colors harmònics amb l’entorn immediat i es mantindrà tant l’explotació agrícola dels tarongers com les infraestructures hidràuliques preexistents (la bassa de reg, la torre d’aigua i la xarxa de canals de drenatge).

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -