14.3 C
Amposta

El potassi en l’alimentació i la salut

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els aliments amb més potassi, per què són clau per a la salut? Quins aliments habituals en contenen?

El mineral potassi és un nutrient essencial que el cos requereix per dur a terme diferents funcions, entre les quals s’inclouen, per exemple, el bon funcionament del cor (mantenint el ritme dels batecs de forma constant), l’equilibri adequat de l’aigua en l’organisme i procurar el correcte moviment dels músculs i l’activitat neuromuscular, participant en la transmissió de l’impuls nerviós.

Si es consumís en la ingesta la quantitat de potassi recomanada, s’evitarien uns 5 milions de morts cada any a tot el món que, sumades a les de l’excés de sal, són gairebé 10 milions de vides que podrien salvar-se de manera senzilla, només a través d’una correcta alimentació. Augmentar el consum diari de potassi als nivells que recomana l’OMS (3.500 mil·ligrams) pot ajudar a reduir la pressió arterial i evitar que desenvolupem malalties cardiovasculars. Malauradament en les dietes habituals la gent pren avui dia sis vegades més sal del que seria desitjable i quatre vegades menys del potassi que seria el recomanable. Malgrat això el potassi que s’ingereix serveis per a eliminar l’excés de sodi a través de l’orina.

En general, les fruites i verdures tenen un alt contingut en potassi, per la qual cosa una ració de les dues pot aportar entre la meitat i un terç part de la quantitat diària recomanada de potassi. Alguns dels aliments habituals rics en potassi són: els cigrons, les patates, els plàtans, els tomàquets, els xampinyons, els alvocats i la soja. El potassi com a tal, per poder millorar la hipertensió, no està demostrat que sigui beneficiós.

El que si abaixa la pressió arterial és deixar de menjar aliments rics en sal i menjar fruita i verdura, riques en potassi. Només estar indicat el potassi com a suplement mineral en cas de potassi baix en una analítica per alguna patologia. De vegades, també es recomana als esportistes per a les rampes musculars, perquè perden moltes sals amb la suor.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -