14.3 C
Amposta

El Pla de Salut de les Terres de l’Ebre ja ha completat el 63% de les accions contemplades pel tram 2021-2025

Una jornada on han assistit més de 550 professionals i s'han presentat 14 iniciatives d’èxit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dimecres, 7 de febrer, l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa va acollir la Jornada del Pla de Salut Territorial amb la presència de més de 550 professionals. El pla de salut de les terres de l’ebre 2021-2025 és l’eina de referència per a totes les actuacions públiques a l’hora d’establir objectius concrets per millorar l’atenció, la salut i la qualitat de vida de la ciutadania. Actualment, s’han completat 63% de les accions traçadores contemplades i n’han engegat 31% més. Per tant, s’han completat gairebé la totalitat dels objectius. 

Durant la jornada s’han presentat 14 experiències d’èxit en totes les taules, de tots els proveïdors de Salut a les Terres de l’Ebre, posant de manifest una vegada més la implicació de tots els agents de Salut al territori. Algunes són el model d’Atenció Integrada salut i social d’Amposta o el programa Salut i Escola. 

La Jornada s’ha estructurat en tres taules, basades en tres pilars fonamentals i la seva aplicació en les diferents línies del Pla de Salut: la humanització com a element vertebrador, la integració del sistema amb tots els elements que l’envolten i la resta de departaments, i un element cabdal per al sistema de salut com és la innovació. 

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre i directora dels Serveis Territorials de Salut, ha valorat l’elevat grau d’acompliment dels objectius establerts i el compromís de tots els proveïdors: “Anem a un molt bon ritme pel que fa al compliment dels objectius que ens marca el Pla de Salut en totes les línies. Això vol dir que tant des de la Regió Sanitària com des dels diferents proveïdors de Salut i la resta de departaments s’està fent una molt bona feina, coordinada i sempre amb la visió i l’objectiu de millorar la salut de la ciutadania”.

Albert Salvadó, delegat del govern a les Terres de l’Ebre, ha destacat que “el model hospitalari i assistencial és un indicador del benestar que té qualsevol comunitat i a les Terres de l’Ebre estem avançant en el desplegament del model de governança per gestionar-nos el model sanitari des del territori”. Salvadó ha afegit que “tenim un equip humà de primer nivell, al què hem d’agrair la seua professionalitat per garantir-los un model de salut com el que ens mereixem”, alhora que “estem desplegant inversions a l’Hospital de Móra d’Ebre, al Verge de la Cinta i hem arrencat el projecte del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre, que ha de ser un projecte de territori”. 

La ponència de clausura de la Jornada del Pla de Salut ha estat una ponència titulada ‘neurociència en la gestió del canvi’, a càrrec de David Bueno, catedràtic de Genètica a la Universitat de Barcelona, especialitzat en genètica del desenvolupament i genètica de la conducta i autor de llibres com ‘El cervell de l’adolescent’ o ‘Educa el teu cervell’.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -