14.3 C
Amposta

El pastisser flixanco Pau Carranza fa el millor pa de Sant Jordi de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Pau Carranza, el pastisser i forner de la Pastisseria Larrosa de Flix, ha estat el guanyador de la cinquena edició del Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2022. Carranza ha rellevat a Miquel Guich del Forn del Passeig de la ciutat de Barcelona, qui va guanyar el certamen l’any passat.

A l’Estació del Nord de Barcelona s’hi van trobar aquest 20 d’abril fins a quaranta flequers arribats d’arreu del país per competir amb el seu millor exemplar, una tradició cada dia més arrelada a Catalunya. El concurs té dues modalitats, la professional i la d’alumnes, i la primera, la qual ha guanyat el jove flixanco, l’entrega del premi l’ha fet el mateix Eduard Crespo, creador del Pa de Sant Jordi l’any 1988. Aquest certamen, organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de Panatics, entregarà tots els pans presentats a menjadors socials i entitats benèfiques.

El forner de Flix visitarà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest 23 d’abril per fer-li entrega del primer exemplar de pa de Sant Jordi de la Diada d’enguany.

El pa de Sant Jordi s’inspira en els colors de la senyera amb tres pastes diferents i té una fórmula molt estricta: es fa amb pa de nous d’origen català, formatge i sobrassada mallorquina. A més, ha de complir amb uns requisits concrets de textura, format i fermentació.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -