NotíciesPolítica

El Parlament aprova la reactivació de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre

El Parlament lamenta la manca d'un projecte integral del Govern per contrarestar la despoblació

El Parlament ha lamentat la “manca d’un projecte integral” del Govern “per a contrarestar la despoblació, l’empobriment i l’envelliment de moltes zones rurals”. Es tracta d’un punt d’una moció dels comuns que s’ha aprovat amb l’abstenció de JxCat, ERC i la CUP. D’altra banda, la cambra catalana ha aprovat per unanimitat que “es reactivi la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per tal de consensuar mesures urgents adreçades a frenar la regressió i subsidència del Delta i assegurar la sostenibilitat futura de les Terres de l’Ebre”. A més, també s’ha aprovat presentar un calendari d’inversions específic per a les Terres de l’Ebre, l’Alt Pirineu i l’Aran i les Terres de Lleida.

El text de la moció aprovada també insta el Govern a recuperar el pressupost i serveis sanitaris perduts durant els anys de retallades i “presentar en els propers tres mesos un programa d’incentius econòmics i laborals als professionals sanitaris que treballen a les zones rurals amb més dificultat de cobertura”.

Un altre dels punts aprovats demana que l’executiu català finalitzi durant el 2020 el desplegament de la fibra òptica a totes les capitals de comarca i continuar amb el desplegament a tota la resta de municipis “amb l’objectiu que tots els nuclis de població de més de 50 habitants estiguin connectats el 2023”.

Font: ACN

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close