Medi ambientNotícies

Vistiplau de l’Eurocambra a la megacentral hidroelèctrica reversible a Riba-roja i La Fatarella

El Parlament Europeu ha donat el seu vistiplau a la llista de projectes energètics prioritaris de la Unió Europea, que inclou una cinquantena d’infraestructures gasístiques. Amb 443 vots a favor, 169 en contra i 36 abstencions, la cambra ha donat llum verda a aquests projectes que podran accedir més fàcilment a finançament europeu. El llistat proposat per la Comissió Europea i ara ratificat per la cambra inclou la megacentral hidroelèctrica reversible a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i La Fatarella (Terra Alta).

Aquest projecte anomenat ‘Gironès i Raïmats’ està impulsat pel grup lleidatà Romero Polo i té un cost estimat d’uns 2.000 milions d’euros.

Crítiques dels ecologistes

El grup dels Verds/ALE i l’Esquerra Unitària Europea s’han oposat a aquesta llista perquè consideren que va en contra del Pacte Verd Europeu de la Comissió Europea.

L’ONG Friends of the Earth també ha denunciat que aquesta llista és “incompatible amb el Pacte Verd Europeu” i ha titllat a la Comissió Europea d'”hipòcrita”. Segons l’entitat, la CE s’ha compromès a revisar la legislació que estableix els criteris d’elecció d’aquests projectes, però considera que la crisi climàtica requereix “una acció d’emergència” i alerta que els projectes del gas són compromisos a llarg termini.

Font: ACN

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close