14.3 C
Amposta

El grup dels tubercles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Hi ha certes plantes que acumulen substàncies nutritives a les tiges, generalment subterrànies, formades principalment per midó, de manera que aquestes tiges augmenten de mida, i formen el que es coneix com a tubercles. Quan la reserva de substàncies nutritives té lloc a l’arrel – fet que provoca el seu engruiximent- es parla d’arrels tuberoses.

VERITAT o FALS

L’enciam “iceberg” és el menys nutritiu dels enciams

VERITAT. A Espanya el cultiu de l’enciam ‘iceberg’ va arrencar a finals dels 70 al Delta de l’Ebre. Avui Espanya és el tercer productor mundial d’enciams i el primer a Europa, amb un milió i escaig de tones a l’any. Múrcia i Andalusia concentren la producció, que en les últimes dècades han vist com l’hegemonia de l’enciam romana perdia a favor de l’enciam iceberg.

LA XIFRA

El món desaprofita a l’any uns 1.500 milions de tones d’aliments a l’any. Gairebé la meitat de la producció anual dels cereals arreu del món. Com a mitjana, a una llar del món occidental el pa ocupa el primer lloc com aliment que es desaprofita, amb un percentatge del 20%, el segon lloc l’ocupen les fruites i les verdures amb el 17% i el tercer lloc els lactis, la pasta, l’arròs i els llegums amb el 13%.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -